Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Προοδευτικός ραγιαδισμός.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

sartzetakisΟ Κούλης δεν ήθελε τον Πάκη, τον οποίον ήθελε ο Αλαίκσοις. Άρα, έπρεπε ο Κούλης να επιλέξει μια φιγούρα που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί ο Αλαίκσοις. Έτσι θα επιτυγχανόταν και εθνική συνεννόηση. Συνεννοηθήκαμε εθνικώς, λοιπόν, αλλά η λαθροεισβολή συνεχίζεται. Ο Μιταράκης έδειξε πως δεν διαφέρει από τον Μουζάλα.

Ανέσυρα από τη βιβλιοθήκη μου ένα περιοδικό του 1999 [ΡΕΥΜΑΤΑ], όπου ο Στέλιος Παπαθεμελής προειδοποιούσε από τότε για το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Κι’ ένα άλλο περιοδικό [ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ], όπου τον Ιούλιο του 2005 γράφονταν τούτες οι γραμμές:

«Η Δύση βρήκε τη φάμπρικα των μη κυβερνητικών οργανώσεων. Εκεί οι πολιτικοί βάζουν τα παιδιά τους και τους φίλους τους και πετυχαίνουν με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια. Και «μασάνε» κρατικά χρήματα και διαχειρίζονται κρατικά χρήματα και βάζουν παιδιά και φίλους σε «καλές δουλειές» και «σίγουρη καριέρα».

Θα κινητοποιήσουν και εδώ μη κυβερνητικές οργανώσεις, θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μέχρι να βρεθεί άλλο και έτσι ο Σίσυφος θα έχει πάντα δουλειά να κάνει…»

https://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_6257.html

Και ένα βιβλίο τού μακαρίτη Δ. Ρίζου με τον τίτλο «Τί άκουσε ο Κορεάτης», στο οπισθόφυλλο του οποίου φιγουράρει η ως άνω φωτογραφία/μοντάζ του Προέδρου Σαρτζετάκη. Βλέπεις, όλοι οι αριστεροί θυμούνται τη δολοφονία Λαμπράκη, αλλά κανείς δεν θυμάται ότι ένας 33χρονος ανακριτής αρνήθηκε να υποκύψει εις τας υποδείξεις των ανωτέρων και προφυλάκισε 4 στρατηγούς ως υπεύθυνους για τη δολοφονία.

Οι τράπεζες, λέει, ετοιμάζονται να δώσουν στεγαστικά δάνεια. Σε ποιόν; Με ποιά λεφτά; Επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, επειδή δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του τραπεζικού δανεισμού με τον κτηνώδη ανατοκισμό. Τα δάνεια έχουν κοκκινίσει, αλλά οι τράπεζες  είναι έτοιμες να  δώσουν νέα δάνεια. Διότι οι ιδιοκτήτες των τραπεζών δεν χρειάζεται  να βάλουν  το χέρι στην τσέπη τους. Το έχουν βάλει στη δική μας. Με τις ευλογίες και των προοδευτικών δυνάμεων.

Ο Πρόεδρος Τραμπ αθωώθηκε ελέω  κωματικής πλειοψηφίας. Ο πρώην εισαγγελέας, πρώην Διοικητής τής ΕΥΠ, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλος κινδυνεύει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ελέω κωματικής πλειοψηφίας. Αν κυβερνούσε ο Αλαίκσοις, θα ήταν ήδη αθώος ή μάλλον δεν θα ησχολείτο κανείς μαζί του αφήνοντάς τον να απολαμβάνει την αθωότητά του.

Η τηλεόραση παίζει τον πιτσιρικά που λέει ότι δεν θέλει να μεγαλώσει σ’ ένα κόσμο γεμάτο πλαστικά που πετάει τρόφιμα. Και γίνεται πρώτη μούρη, όπως η Γκρέτα. Για τα πλαστικά, όχι για τα τρόφιμα που πετάμε, ενώ εκατομμύρια συνανθρώπων πεινάνε.   

Και τότε πλακώνει η καθηγήτρια του Καίμπριτζ που λέει ότι για να σωθεί ο πλανήτης που απειλείται από  την κλιματική αλλαγή, πρέπει να εξαλειφθεί το ανθρώπινο είδος δια της μη αναπαραγωγής.

https://slpress.gr/koinonia/protasi-kathigitrias-apo-keimpritz-quot-na-stamatisoyn-oi-anthropoi-na-anaparagontai-quot/
      
Πόσα τρισεκατομμύρια ουρανίων σωμάτων είπαμε ότι υπάρχουν;

Και ο φίλος Ιωσήφ Παπαδόπουλος παραπονείται  για το ασύντακτο κράτος, του οποίου σε λίγο  θα προεδρεύει  μία  γυναίκα. Μπράβο στην πρόοδο. Ουάου! Τζί!

https://www.ribandsea.com/editorial/4305-ena-aparadekto-kratos-parafrosynis-kai-aisxrokerdeias.html

Ο Κούλης έβαλε τα θεμέλια για νέο αεροδρόμιο στην Κρήτη που θα λειτουργήσει σε 5 χρόνια [εδώ γελάμε] και θα προσφέρει 7.000 θέσεις εργασίας [εδώ καγχάζομεν]. Και τί έγινε που το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία; Αντέξαμε 400 χρόνια τουρκοκρατία, δεν θα αντέξουμε 99 χρόνια ΤΑΙΠΕΔ που είπε και η βουλεύτρια Βαγενά;

Ενώ ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να καταγγείλει τον σκοταδισμό.

https://left.gr/news/kalesma-ayrio-92-enantia-sti-fiesta-toy-skotadismoy-sto-caravel

Πώς το’ παμε αυτό; Ελευθερία της έκφρασης, του λόγου κ.λπ.

Aφού ψήφισε άρον άρον τον νέο ΠΚ, για να «καθαρίσουν» χιλιάδες λαμόγια, καταχραστές και απατεώνες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, δοξασιών και πωλητικής τοποθέτησης. Στον αγώνα χωριστά και στη μάσα μονιασμένοι.   

Ευτυχώς που επανανανανανανανααναπλάσθηκε η εμβληματική πλατεία Ομονοίας.

Άσε που θα γιορτάσουμε του χρόνου 200 χρόνια αριστεροκεντροδεξιάς υποτέλειας, ρεμούλας, αναξιοκρατίας, ρουσφετιού, κατάχρησης και μιζέριας. Ποιός μας πιάνει!!! Πιο τυχεροί όσοι έχουν κλείσει ραντεβού  τον Μάρτιο του 2021 για γαστροσκόπηση.  Άτυχοι όσοι έχουν σήμερα ανάγκη νοσηλείας σε ΜΕΘ που είναι κορεσμένες.