Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ούτε ο κορωναϊός είναι μια κάποια λύση...

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

akrivopoulouΗ μανδάμ δεν διαθέτει τις ικανότητες να αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται. Είχε, όμως, εκπομπή στην ΣΥΡΙΖΕΡΤ και ενημέρωνε τον λαό. Οι όμοιοί της ξεχύθηκαν στις παραλίες [ελληνιστί πλαζ]. Κι’ όταν η κυβέρνηση έκλεισε τις οργανωμένες παραλίες, όρμησαν στις ανοργάνωτες. Δεν αναρωτήθηκαν, μήπως βουτώντας στη θάλασσα κινδυνεύουν ν’ αρπάξουν το ιό από τον διπλανό ή να τον μεταδώσουν στον διπλανό.

Έγραφα προ καιρού για μια ωραία ομιλία του βολιβιανού αντιπροέδρου, ο οποίος διαπίστωνε ότι οι λαοί είναι αμόρφωτοι.       

https://www.ribandsea.com/articles/4125-akomi-na-teleiosei-afto-to-rimadi-to-vivlio.html

Κι’ εγώ να γράφω μονότονα για την έλλειψη παιδείας. Όταν βλέπω γιαγιάδες και παππούδες να βγάζουν βόλτα τα εγγονάκια εν μέσω πανδημίας, τί θα πρέπει να σκεφτώ; Ότι τα εγγονάκια θα γίνουν νομοταγείς πολίτες, όταν μεγαλώσουν; Κι’ όταν γονείς σπάνε τα λουκέτα στις παιδικές χαρές, για να παίξουν τα παιδάκια τους, ενώ υπάρχει απαγόρευση; Τα πάντα διαδίδονται και μεταδίδονται δια του παραδείγματος.

Και στον δημόσιο βίο το παράδειγμα έχουν δώσει οι πωλητικοί μας. Πρώτοι διδάξαντες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

http://makpress.blogspot.com/2014/12/blog-post_377.html

atomikiefthiniΠρέπει να παραδεχθώ,  ότι ο όρος «Χριστιανοταλιμπανισμός» που χρησιμοποίησε ο Πολάκης είναι σωστός και ακριβέστατος. Δεν είναι δυνατόν οι ιερείς να προτρέπουν στα σοβαρά τούς πιστούς να μεταλάβουν χωρίς  φόβο. Άσε που άκουσα έναν από δαύτους να λέει ότι η θεία κοινωνία σκοτώνει τον κορωναϊό, διότι περιέχει 15% οινόπνευμα. Άρα, σκέφτηκα, εγώ θα πλακώνω μισό μπουκάλι ουίσκυ την ημέρα και θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και μόνο που σκέφτομαι ότι μπορεί με το ίδιο κουταλάκι να μεταλάβει ένας γέρος και ένα βρέφος  ανατρίχιασα. Μόνον το μείγμα των σιέλων αρκεί.  

Υπάρχει και η άλλη άποψη, βέβαια, που απεχθάνεται την ατομική ευθύνη. Τί να κάνουμε! Οι απόψεις είναι όπως οι κώλοι. Όλοι έχουμε.

http://www.avgi.gr/article/10813/10822100/-ygeionomike-bomba-ta-diodia-choris-prostasia-oi-ypalleloi-ektetheimenoi-ston-koronoio

Δεν βάζουμε μυαλό ρε φούστη μου. Τρανή απόδειξη: ο Τζανακόπουλος διαδήλωσε μαζί με άλλους ανεγκέφαλους εις το εξωτερικόν υπέρ των ανοικτών ελληνικών συνόρων και των λαθρομεταναστών  αδελφών. Είναι δυνατόν δύο χρόνια διαμονής στο Αιγάλεω να προκαλούν τόση ζημιά;

Αμ το άλλο που η Μαρέβα μάς κάλεσε να βγούμε χθες βράδυ ώρα 21:00 στα μπαλκόνια, για να ευχαριστήσουμε το ιατρικό προσωπικό που αγωνίζεται μέχρι κατάρρευσης για να περιθάλψει τα θύματα του ιού! Από την επανακάμψασα σύζυγο του πρωθυπουργού περίμενα λίγη σοβαρότητα. Διεψεύσθην για πολλοστή φορά. Πάντως άκουσα ελάχιστα χειροκροτήματα στη γειτονιά μου και αναθάρρησα, ενώ το διαδίκτυο μετέδιδε ότι ήταν χιλιάδες αυτοί που υπέκυψαν στην προτροπή της Μαρέβας.   

Μια ζωή τα ίδια. Δ-Ε-Ν   Υ-Π-Α-Ρ-Χ-Ε-Ι   Σ-Ω-Τ-Η-Ρ-Ι-Α!!!!