Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

https://docplayer.gr/4819110-Sotirios-tsiodras-pathologos-loimoxiologos.html

koronaiosΔεν θυμάμαι τον κ. Τσιόδρα να είχε απασχολήσει την επικαιρότητα. Οι Καρανίκες, οι Πετσίτηδες, οι Παπασταύρου, η παράγκα του ποδοσφαίρου, οι φονικές συμπλοκές οπαδών, οι Πρόεδροι των ΠΑΕ, οι Μουτσινάδες, αι Στεφανίδηδες, αι Σκορδάδες, αι Μενεγάκηδες, οι Γαβαλάδες, οι Λιάγκες κ.λπ. ασφαλώς και μονοπωλούσαν και εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και του νοήμονος κοινού.

tsiodrasΤώρα με τον κορωναϊό μάς προέκυψε ο στην κυριολεξία Σωτήριος. Με χαμηλούς τόνους και σωστά ελληνικά  ήταν κατανοητός σε όσους ήθελαν να κατανοήσουν. Και κάποια στιγμή διάβασα και εγώ το βιογραφικό του. Και τότε αναρωτήθηκα: ποιές να είναι άραγε οι πολιτικές πεποιθήσεις του; Ποιό κώμα τον διόρισε επί κεφαλής τού ΕΟΔΥ; Δεν έψαξα για απάντηση στις απορίες μου. Μου αρκεί ότι επί τέλους είδα έναν άνθρωπο τοποθετημένο στην κατάλληλη θέση. Πράγμα σπανιότατο. Μπράβο σ’ όποιον τον διόρισε σ’ αυτό το πόστο, αλλά και σ’ εκείνους που δεν αντέδρασαν στον διορισμό του.

Αν σε όλες τις, καίριες τουλάχιστον, θέσεις του κρατικού μηχανισμού είχαμε τον κατάλληλο άνθρωπο, ως εν προκειμένω, πόσο πιο άνε[κ]τή θα ήταν η ζωή μας!!

Σχόλιο "Rib and Sea"

Εγκρίνω και επαυξάνω τον επίλογο του άρθρου σου Σωτήρη. Πράγματι, αν στη θέση του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας είχαμε τον Γιώργο Κοντογιώργη, στη θέση του υπουργού Ναυτιλίας τον Γιώργο Γκρίτση, στη θέση του υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων τον Μιχάλη Καλογεράκη, στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης εσένα (και δεν σε κολακεύω), στη θέση του υπουργού Υγείας τον Σωτήρη Τσιόδρα κ.ο.κ., η ζωή μας δεν θα ήταν απλώς ανεκτή και άνετη, αλλά υπέροχη, το δε μέλλον της χώρας ελπιδοφόρο!

Ιωσήφ Παπαδόπουλος