Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Έβρος, Λέσβος, Χίος, Καστελλόριζο, Κύπρος: τα ανατολικά σύνορα της ΕΕ. Το άλλο με τον Τοτό;

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

https://www.facebook.com/michailavellas/videos/10222291228214750/?t=33

ΠΝΠ της 20.03.2020 ΦΕΚ Α΄68/20.03.2020

Άρθρο εβδομηκοστό.

Αξιοποίηση θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων για τη διασφάλιση της προστασίας των συνόρων.

Τα θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα τα οποία βρίσκονται στη νομή και κατοχή δημοσίων αρχών και δεν έχουν αναζητηθεί έως τη δημοσίευση της παρούσας τίθενται στην υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, προς τον σκοπό της κάλυψης έκτακτων και επιτακτικών αναγκών εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και ειδικότερα της προστασίας των εθνικών και ενωσιακών συνόρων, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή διατύπωση.

Βαρέθηκα ν’ ακούω τους πωλητικούς μας ν’ αποκαλούν τα ανατολικά όρια του Ελληνισμού «σύνορα της ΕΕ», για να συγκινήσουν τους ευρωπέους «εταίρους» μας. Λες και θα στείλει η ΕΕ  μερικές ταξιαρχίες Ολλανδών, Βέλγων, Λουξεμβουργιανών, Τσέχων και Δανών να πολεμήσουν τον Στουλτάνο που ορέγεται τη Θράκη, το Αιγαίο και ολόκληρη την Κύπρο.   

Ας θυμηθούμε εν πρώτοις τον ΓΑΠ που, ως ΥπΕξ,  είπε το 1999 το περίφημο: «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό,τι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας»

[Εφημερίδα «Πατρίδες» του Καναδά. Η δήλωση έγινε  στον εκδότη της εφημερίδος Θωμά Σάρα σε δημόσια εκδήλωση παρουσία πλήθους κόσμου και μαρτύρων, όπως π.χ. ο Έλληνας πρέσβης στον Καναδά Γιάννης Θωμόγλου]. Ναι, αυτόν που μας είπε από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΚΙΝΗΜΑΛΛΑ  «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Το 2001, λοιπόν, όπως μου επεσήμανε φίλος, γόνος τότε βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, ο ΓΑΠ δήλωσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων  και Αμύνης της Βουλής, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών,  ότι ο τότε σχεδιαζόμενος ευρωστρατός δεν θα εκάλυπτε το Αιγαίο. Έγινε χαμός από βουλευτές, και του ΠΑΣΟΚ, που ζητούσαν από τον ΓΑΠ να προβάλει η χώρα μας veto. Το θέμα δεν ήταν πιασάρικο, εξ ου και δεν έτυχε δημοσιότητος.

Ας μη στέλνουμε, λοιπόν, μηνύματα, και δη αυστηρά, προς τον Ταγίπ, εάν δεν είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να τον αντιμετωπίσουμε μόνοι. Ως εκείνα που έστελνε εκνευριστικά μονότονα ο Πάκης ως ΠτΔ, αλλά δεν βλέπω να στέλνει η διάδοχός του Κατίνα, η οποία έσπευσε να βάλει πλάι-πλάι την υπεράσπιση των συνόρων μας και το ανθρωπιστικό καθήκον μας απέναντι στους εισβολείς-ενεργούμενα του Σουλτάνου.       

Η ΕΕ καταρρέει, αν δεν έχει καταρρεύσει στην ουσία, αλλά εμείς φυλάσσουμε ΕΕσύνορα.

https://www.gatestoneinstitute.org/15774/european-union-the-end