Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.
Έχω βαρεθεί να γράφω, ότι αυτοί οι μπαγάσηδες οι αρχαίοι ημών [ή μήπως όχι, όπως λένε γραμματιζούμενοί τινες;] πρόγονοι δεν έχουν αφήσει κάτι και για εμάς. Τα έχουν πει όλα. Η υφήλιος, όμως, ανεκάλυψε τον Χριστό, τον Μωάμεθ, τον Βούδα και πλείστους άλλους αντιπροσώπους επί της γης κάποιας υπέρτατης δύναμης, στο όνομα των οποίων αλληλοσφαζόμαστε για υψηλά ιδανικά [λέμε και καμμιά μ.. για να περνάει η ώρα όσον αφορά τα ιδανικά].
Στην Ουκρανία έχουμε, λέει, μέχρι στιγμής 1,2 εκ. νεκρών και αρκετά εκατομμύρια προσφύγων. Στη Γάζα 46.000 νεκρούς και 2,5 εκ. προσφύγων.
Έχουμε, όμως, και πόλεις ρημαγμένες, τις οποίες θα ανοικοδομήσουν θεοσεβούμενοι εργολάβοι, μόλις κάνουν διάλειμμα αναψυχής οι αιματοχυσίες. Όπως έγινε π.χ. στο Ιράκ. Φαίνεται, πως οι πολεμικές βιομηχανίες ξέμειναν από στοκ και πρέπει να επικρατήσει ειρήνη, ώστε δίνοντας χώρο στους εργολάβους οικοδομών να παραγάγουν με χρονική άνεση το προϊόν που θα πουλήσουν επικερδώς σε επόμενες αιματοχυσίες.
Μόνον έτσι μπορώ εγώ να εξηγήσω την εκεχειρία στη Γάζα. Για την Ουκρανία δεν έχω να πω κάτι, αφού εκεί η σύζυγος του Ζελένσκι, αγκιστρωμένη στην πιο σωστή πλευρά της ιστορίας, απολαμβάνει τις διακοπές της χιονοδρομώντας στις χιονοσκεπείς Άλπεις, ενόσω ο ουκρανικός λαός συνεχίζει να πετσοκόβεται. Οι φήμες, ότι ο Ζελένσκι έχει γίνει δισεκατομμυριούχος με μαύρο χρήμα με αφήνουν αδιάφορο. Το έχω συνηθίσει. Έτσι γίνεται με όλους τους μεγάλους ηγέτες. Αν κάποιος ξεφύγει και κυβερνήσει τη χώρα του χωρίς να γίνει πάμπλουτος, είτε περιφρονείται από τους πολλούς είτε εγκωμιάζεται από τους ελάχιστους.
Σώτος