Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τέρμα τα ψέματα! Το "Indigo 20'" θα αποπλεύσει την 15η Μαίου 2022 για τον γύρο της Ευρώπης!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

indigo20Μετά από αναβολές, υπαναχωρήσεις, ψέματα, τρικλοποδιές και κωλοτούμπες, αποφάσισα τελικώς ότι το καλύτερο σκάφος για να επιχειρήσω τον γύρο της Ευρώπης είναι το Indigo 20' του Γιώργου Μαγνησαλή. Η ειρωνεία είναι ότι το ναυπηγείο βρίσκεται σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων απ' το σπίτι μου στο Κορωπί κι' εγώ έψαχνα τρία χρόνια ψύλλους στα άχυρα!

Το εξάμετρο, λοιπόν, με την ομολογουμένως αξιόπλοη γάστρα ετοιμάζεται και, αν όλα πάνε καλά, την 15η Μαίου 2022 θα αποπλεύσουμε μ' αυτό και την 140άρα Tohatsu απ' την Ανάβυσσο για το ταξίδι των 7.000 ν. μιλίων.

Το Indigo 20' είναι ένα φουσκωτό σκάφος με πολυεστερική γάστρα το οποίο απευθύνεται μεν στον οικογενειάρχη αλλά είναι σε θέση, συγχρόνως, να φέρει εις πέρας δύσκολα ταξίδια όπως αυτό που σκοπεύουμε να επιχειρήσουμε με τους φίλους μου Γιάννη Κούκη, Γιώργο Νίκα, Νίκο Κονιτσιώτη, και Αντώνη Βαλαβάνη, αποπλέοντας την 15η Μαίου 2022 απ' την Ανάβυσσο, για να καλύψουμε μια απόσταση 7.000 περίπου ν. μιλίων μέσα στα ποτάμια και τις θάλασσες της Ευρώπης! 13 χώρες μας περιμένουν κι' εμείς ανυπομονούμε να λύσουμε κάβους!

Map Around EuropeΣημειωτέον ότι οι κινητήρες, ένας τετράχρονος Tohatsu 140 h.p. και ένας εφεδρικός 9,8 h.p., κλείστηκαν ήδη από εμένα, οπότε οι δικαιολογίες του τύπου "δεν έχω χρήματα να σου αγοράσω κινητήρα" δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης.

Ευχαριστώ τον Γιώργο Μαγνησαλή που έκλεισε τ' αυτιά του στις σειρήνες-haters και ναυπηγεί το εξάμετρο Indigo για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.