Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τοποθετήθηκε ο Tohatsu 140 στο Indigo 20 που θα επιχειρήσει το καλοκαίρι το ταξιδι στην Ευρώπη.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

tohatsu140cΤοποθετήθηκε χθες το απόγευμα ο 140άρης τετράχρονος Tohatsu στο 6μετρο φουσκωτό σκάφος της Indigo από τον Παναγιώτη Πέτκοβιτς και τους βοηθούς του. Το σκάφος, που θα επιχειρήσει το καλοκαίρι στα χέρια τα δικά μου και των τεσσάρων φίλων μου τον γύρο της Ευρώπης, παίρνει σιγά σιγά την τελική μορφή του.

Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι ταπετσαρίες, θα γίνει η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, θα τοποθετηθεί το ρολ μπαρ της κονσόλας και το κάθισμα του κυβερνήτη, και ελπίζω μέχρι τα μέσα του Απρίλη το σκάφος να πέσει στο νερό για τις πρώτες δοκιμαστικές πλεύσεις.

tohatsudΕίναι βεβαίως ορατή πλέον η αλλαγή της ρότας μας, με δεδομένες τις εχθροπραξίες και την έκρυθμη κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα και την Ουκρανία. Σκέφτομαι λοιπόν, δεδομένης και της άρνησης των ασφαλιστικών εταιρειών να μας ασφαλίσουν σ' αυτή την περιοχή, να αλλάξω κατεύθυνση και να ξεκινήσω απ' την Ιταλία. Μέχρι πού θα φθάσουμε και ποια πορεία θα ακολουθήσουμε θα το δούμε στην πορεία.

tohatsu140Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι προκύπτει άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα. Το κόστος των καυσίμων. Εκεί που έφτασε η τιμή της βενζίνης θα πρέπει ίσως να αναθεωρήσω και το μήκος της συνολικής απόστασης που θα διανύσουμε. Ίσως χρειαστεί να κοντύνουμε τις αποστάσεις, επιλέγοντας το ανοικτό πέλαγος και τις ευθείες, καθώς τα χρήματα των χορηγών δεν επαρκούν κι' εγώ είμαι ταπί και ψύχραιμος μετά την αγορά των κινητήρων. Όλα αυτά πάντως θα τα δούμε στην πορεία.

Δείτε το βίντεο της τοποθέτησης του κινητήρα εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=OsNCQfzogUE