Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το Ναυτικό Σαλόνι και... η υπόσχεση της νέας υπουργού.

Το σωσίβιο και το quick stop σώζουν ζωές!

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟ 31ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ

Οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, από το πρώτο κι'όλας Σαββατοκύριακο, και οι δηλώσεις της Υπουργού για «κατάργηση της εφ'άπαξ έκτακτης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής» εκτινάσσουν το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι της Αθήνας.

Η υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη εγκαινιάζει το 31ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών. Πέραν κάθε προσδοκίας υπήρξε η προσέλευση του κοινού στο 31ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι, από το πρώτο μόλις Σαββατοκύριακο λειτουργίας του. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε με κάθε επισημότητα, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 στις 20.30, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη, παρουσία του υφυπουργού κ. Μπόλαρη, του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ, των διοργανωτών, αλλά και δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών. Να σημειώσουμε μάλιστα ότι η κ. Κατσέλη, κατά την περιήγησή της στην έκθεση από τους διοργανωτές, εντυπωσιάστηκε από την τεράστια προσέλευση και το ενδιαφέρον των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών, που φέτος ειδικά ξεπέρασε κάθε προηγούμενη διοργάνωση. 

Η μεγαλύτερη γιορτή της θάλασσας και του θαλάσσιου τουρισμού, διαρκεί συνολικά 9 ημέρες (17-25 Οκτωβρίου) και παρ'όλη την παγκόσμια κρίση γνωρίζει τεράστια επιτυχία και αυτό αποδεικνύεται από την πρωτοφανή κοσμοσυρροή επισκεπτών που προσήλθαν από το πρώτο κι'όλας Σαββατοκύριακο λειτουργίας της έκθεσης στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά 1.000 και πλέον σκάφη και περίπου 10.000 ναυτικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Η κ. Κατσέλη επεσήμανε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της ότι "Ο θαλάσσιος τουρισμός και πιο συγκεκριμένα οι ελληνικές θάλασσες αποτελούν εθνικό κεφάλαιο για τη νέα κυβέρνηση. Σκοπός μας είναι να επενδύσουμε στα λιμάνια μας, ακόμη και εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ είναι σημαντικό η Ελλάδα να εξάγει τα σκάφη της".

Η κ. Λούκα Κατσέλη ενώ μιλάει για τα θετικά μέτρα που θα λάβει η νέα Κυβέρνηση για τα σκάφη αναψυχής.Επιπλέον πολύ θετική έκβαση είχε για τους χρήστες σκαφών για τον κλάδο γενικότερα, αλλά και για τον κλαδικό φορέα  ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ η αναφορά της υπουργού, σε ένα καίριο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από τα τεκμήρια που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση για τα σκάφη αναψυχής, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα επανεξεταστεί το θέμα με στόχο την κατάργησή τους. H κ. Κατσέλη δήλωσε χαρακτηριστικά: "...Ο θαλάσσιος τουρισμός δεν είναι ορθολογικό να φορολογείται διαφορετικά από τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις, ειδικά σε περιόδους κρίσης. Γι' αυτό βρίσκομαι σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών, που είναι αρμόδιος για θέματα φορολογικής πολιτικής, προκειμένου να προωθήσουμε την κατάργηση της εφ'άπαξ έκτακτης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής και τον ετήσιο ειδικό φόρο για τα επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής. Η άποψη του υπουργείου είναι ότι ο φόρος αυτός κάνει κακό και όχι καλό σε έναν κλάδο που πλήττεται από την οικονομική κρίση", συμπλήρωσε η κ. Κατσέλη.

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από την πολιτεία και την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής χώρων ελλιμενισμού, καθώς και την κατάργηση των τεκμηρίων μικρών σκαφών ζήτησαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους τόσο ο πρόεδρος κ. Νικήτας Αγγελάκης όσο και ο γενικός γραμματέας κ. Αλέξανδρος Ζέης του ΣΕΚΑΠΛΑΣ- ΠΕΕΥ, προκειμένου να ανακάμψει ο κλάδος.

Το 31ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι, αποτελεί την κυρίαρχη εκθεσιακή διοργάνωση στο χώρο της θαλάσσιας αναψυχής και του θαλάσσιου τουρισμού και απευθύνεται σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με το  boating, το yachting, το ψάρεμα και τα θαλάσσια σπορ. Το νέο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στεγάζει φέτος για πρώτη φορά την έκθεση μέσα από υπερσύγχρονες υποδομές, 50.000 τ.μ. μοντέρνου εκθεσιακού χώρου, ενώ είναι προσβάσιμο με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα μαζικής μεταφοράς, προσδίδοντας στο Ναυτικό Σαλόνι των Αθηνών μία νέα αίγλη.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009. Να σημειώσουμε ότι τις καθημερινές οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10:00 έως τις 21:30 ενώ το Σαββατοκύριακο από 16:00-21:30. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.athensboatshow.gr

Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι διοργανώνεται από την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων EXPO ONE με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ) ενώ τελεί υπό την αιγίδα των διεθνών οργανισμών: International Federation of Boat Show Organizers (IFBSO) και International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA). Χορηγοί επικοινωνίας στο 31ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών, είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός SENTRA FM 103.3 και το περιοδικό Paper.

Η EXPO ONE Οργάνωση Εκθέσεων, έχει σαν αντικείμενο τη διοργάνωση εκθέσεων. Εδώ και 9 χρόνια διοργανώνει κάθε χρόνο το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι και το Ανοιξιάτικο Ναυτικό Σαλόνι. Περισσότερες πληροφορίες για την EXPO ONE Οργάνωση Εκθέσεων μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.expoone.gr .

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων και Υπηρεσιών αποτελεί Επαγγελματική Οργάνωση, διεπόμενη από τις διατάξεις του ν. 1712/1987, και φέρει τον διακριτικό τίτλο Σ.Ε.ΚΑ.ΠΛ.Α.Σ - Π.Ε.Ε.Υ. Ιδρύθηκε το έτος 1978, ενώ το 1993, κατόπιν σχετικής αλλαγής του καταστατικού του, ο Σύνδεσμος συμπεριέλαβε στα μέλη του, τους εισαγωγείς, εμπόρους και παροχείς υπηρεσιών σχετικών με το σκάφος και τη θαλάσσια αναψυχή γενικότερα. Η τελευταία αλλαγή του καταστατικού έγινε το έτος 2007 για λόγους εναρμόνισής του προς τις διατάξεις του ν. 1712/1987. Σήμερα περιλαμβάνει στους κόλπους του κατασκευαστές - εντολοδόχους, εισαγωγείς και εμπόρους παντός είδους (πλαστικών, φουσκωτών κ.λπ.) σκαφών, μηχανών θαλάσσης, εξαρτημάτων και παρελκόμενων σκαφών, ναυτιλιακών και ηλεκτρονικών  οργάνων, υλικών ναυπήγησης, χρωμάτων,  λιπαντικών, ειδών πυρασφάλειας, καταδυτικού και αλιευτικού εξοπλισμού, ειδών ναυταθλητισμού, κ.λπ. Η έδρα του Συνδέσμου είναι στο Νέο Φάληρο και αριθμεί περισσότερα από 370 ενεργά μέλη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο αριθμός του συνολικά απασχολούμενου προσωπικού από τα μέλη του ξεπερνά τις 15.000. Ο Σ.Ε.ΚΑ.ΠΛ.Α.Σ.-Π.Ε.Ε.Υ. είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου των Συνδέσμων Ναυτικής Βιομηχανίας (ICOMIA - International Council of Marine Industry Associations) και παρέχει στη διάθεση των μελών του Γραμματεία, Γραφείο Τύπου, εξειδικευμένο στα νομικοναυτιλιακά θέματα Σύμβουλο καθώς και Φοροτεχνικό και Νομικό Σύμβουλο.