Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αυτοκινούμενα σμυρνέϊκα σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας και ρύζι σπυρωτό.

Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Μαγείρισσα : Αννέτα Παπαδοπούλου.

soutzoykakiaΤα σμυρνέϊκα σουτζουκάκια είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά που το μαγειρεύει συνήθως η καπετάνισσα όταν ταξιδεύουμε με το αυτοκινούμενο. Επειδή είδα μετ' εκπλήξεως ότι πολλοί από τους συνδρομητές μας πεθαίνουν για τέτοιου είδους γυρίσματα - φανταστείτε ότι το "άγριο" πρωϊνό στη mamma mia έχει ήδη πάνω από 55.000 views σε 9 ημέρες - αποφάσισα να βιντεοσκοπήσω τα σμυρνέϊκα σουτζουκάκια, η ολοκλήρωση των οποίων έγινε σε δύο στάδια αφού μεσολάβησε ένα γεύμα εκτός αυτοκινούμενου με τον έτοιμο κιμά και τα υλικά του να περιμένουν υπομονετικά στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα.

Ολοκλήρωσε τελικώς τα σουτζουκάκια, την κόκκινη σάλτσα και το ρύζι η καπετάνισσα, λίγο πριν φτάσουμε στο σπίτι μας, και τα τιμήσαμε δεόντως στον δημοτικό χώρο στάθμευσης του Σχηματαρίου αφού, ως γνωστόν, όταν ταξιδεύεις με αυτοκινούμενο όπου γης είναι και πατρίς!

Μ' αυτό το εξαιρετικά νόστιμο φαγητό λοιπόν, που το συνόδευσε μια λαχανοσαλάτα με σκόρδο, λευκό κρασί και γαλοτύρι, ολοκληρώθηκε κι' αυτό το ταξίδι μας στον Βόλο, στο Πήλιο, στη Σκιάθο και στη Σκόπελο.

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες! Εύχομαι ο νέος χρόνος να έχει στις αποσκευές του υγεία, υπομονή, εγρήγορση κι' ελπίδα για όλο τον κόσμο και ιδιαιτέρως για την πατρίδα μας που διανύει μια κρίσιμη καμπή στη σύγχρονη ιστορία της.

Ευχαριστώ την "HELLENIC SEAWAYS" που μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε άλλο ένα ταξίδι με το πλοίο "EXPRESS ΣΚΙΑΘΟΣ" και πιστεύουμε ότι θα την έχουμε στο πλευρό μας και το 2020!