Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Παστουρμαδοπιτάκια στο αυτοκινούμενο και σκάροι στον φούρνο του Γιωργαλά.

Μάγειροι : Αννέτα Παπαδοπούλου - Γιώργος Μουτάφης.
Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

pastourmadopitakia1Ο Γιώργος Μουτάφης έφτιαχνε μια ζωή ταπετσαρίες επίπλων στη Ν. Σμύρνη. Κάποια στιγμή, πριν από μερικές δεκαετίες, βρέθηκε στη Δονούσα, του άρεσε το νησί, αγόρασε ένα οικόπεδο στο μάτι του Αιόλου, 500 μέτρα απ' το λιμάνι του νησιού, και έκτισε εκεί σιγά σιγά ένα σπιτάκι που τον φιλοξενεί πια τους μισούς μήνες του έτους.

Όταν μας κάλεσε προχθές να αποσπερίσουμε και να μοιραστούμε μαζί του μερικούς σκάρους που είχε κτυπήσει με το ψαροντούφεκο, δεν είχαμε το κουράγιο να αρνηθούμε. Καθώς όμως μας κατέλαβε εξ απήνης και δεν θέλαμε να πάμε στο σπίτι του με άδεια χέρια, αποφάσισε η καπετάνισσα να φτιάξει μερικά παστουρμαδοπιτάκια για να συμπληρωθεί το μενού.

pastourmadopitakia2Στον ανεμοδαρμένο βράχο του ο Γιώργος είχε ετοιμάσει μια ξεγυρισμένη χωριάτικη σαλάτα, μια πιατέλα με φρέσκα βλήτα που είχε κόψει απ' το μποστάνι του, άλλη μια με μια αρμαθιά καλοθρεμένους σκάρους που είχε τυλίξει με λαδόκολλα και τους είχε ψήσει στο φούρνο, και ένα μπουκάλι κρασί απ' τη Λήμνο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς ενώ στα πόδια του απλώνεται το αφρισμένο πέλαγος;