Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Απίστευτη ανακατασκευή και βελτίωση παρατημένου και τρισάθλιου αυτοκινούμενου απ' τον μηχανικό ελικοπτέρων Σταύρο Αγγελιδάκη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

aggelidakis.stavrosΉταν τέτοιο το σοκ που έπαθα ακούγοντας τον Σταύρο Αγγελιδάκη - πρώην ιπτάμενο μηχανικό ελικοπτέρων και νυν ασφαλιστή - και βλέποντας όλα αυτά τα απίστευτα που έχει φτιάξει με τα χέρια και το μυαλό του σε ένα παρατημένο και διαλυμένο κυριολεκτικώς αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, ώστε μετά από πέντε ημέρες δεν έχω καταφέρει να συνέλθω ακόμη!

aggelidakis.stavros8Πρόκειται για ένα αυτοκινούμενο alcoven (με σοφίτα) τροχόσπιτο Roller Granduca του 1995 με μόλις 126.000 χιλιόμετρα. Αν και τα χιλιόμετρα αυτά είναι ελάχιστα σε σχέση με το έτος πρώτης κυκλοφορίας του, το αυτοκινούμενο αυτό ήταν σε τέτοια χάλια που λίγο ακόμη και θα γινόταν κοτέτσι για τις κότες της γειτονιάς!

aggelidakis.stavros9Ο Σταύρος το πήρε, δίνοντας σαν ανταλλαγή μια μοτοσυκλέτα BMW K100, και από την πρώτη στιγμή έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά θέλοντας να αλλάξει ριζικά την όψη του αλλά και να επαναφέρει το αυτοκινούμενο στην κατάσταση του καινούργιου.

aggelidakis.stavros11Και δεν κατάφερε μόνο αυτό. Κατάφερε να κάνει βελτιώσεις - αν και ουδέποτε υπήρξε κάτοχος αυτοκινούμενου - τις οποίες θα ζήλευαν ακόμη και τα ευρωπαϊκά εργοστάσια κατασκευής αυτοκινούμενων! Για να μην πω ότι αν έβλεπαν τη δουλειά του όλοι αυτοί οι οποίοι ασχολούνται με τις επισκευές, συντηρήσεις και βελτιώσεις αυτοκινούμενων θα έτρεχαν να κρυφτούν απ' τη ντροπή τους!

aggelidakis.stavros7Οι βελτιώσεις που έκανε ο Σταύρος στο εγκατατελλειμένο και κυριολεκτικώς κατεστραμμένο αυτοκινούμενο ήταν πολλές και σημαντικές. Βελτιώσεις τις οποίες ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα μπορούσαν να ονειρευτούν οι κάτοχοι ακόμη και σύγχρονων αυτοκινούμενων! Από δεξαμενή γλυκού νερού 300+ λίτρων και δεξαμενή λυμμάτων τουαλέτας 60 λίτρων, μέχρι πλήρως ρυθμιζόμενο σύστημα πλήρωσης αεροσουστών και ανελκυστήρα βαρέων αντικειμένων για την τοποθέτηση αποσκευών, βάρκας κ.λπ. στην οροφή του αυτοκινούμενου!

aggelidakis.stavros3 aggelidakis.stavros4 aggelidakis.stavros6 aggelidakis.stavros5

Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο. Δείτε απλώς το βίντεο που τράβηξα πριν από πέντε ημέρες στο εργαστήριό του και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα : https://www.youtube.com/watch?v=ZEpCVDpLkuM