Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πάρε πίσω την 13η σύνταξη ρε! Δεν τη θέλω!

Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων.Και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Αλέξης, που κρύβεται πίσω απ' τις λέξεις, επανέλαβε το εγχείρημα του προκατόχου του, του Αντώνη ντε, και είπε να μοιράσει προεκλογικώς λίγα ψίχουλα στους χαμηλοσυνταξιούχους από το (υποτιθέμενο) "πρωτογενές πλεόνασμα", αφού, εν τω μεταξύ, τους έχει πιει το αίμα. Και θα γίνω αμέσως πιο σαφής, αναφερόμενος στον εαυτό μου, για να μην πείτε ότι αοριστολογώ.

Όταν ανέλαβε τα ηνία της ταλαίπωρης αυτής χώρας ο pinky πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, η σύνταξή μου ανερχόταν στο ηλιγγιώδες ποσό των 788 ευρώ. Μέσα σε ένα χρόνο, το ποσό αυτό, παρά τις περί αντιθέτου προεκλογικές υποσχέσεις του πρώτη φορά ροζέ αριστερού πρωθυπουργού ότι δεν θα πειράξει τις χαμηλές συντάξεις, μειώθηκε κατά 58 ευρώ. Προσφάτως είδα την σύνταξή μου να αυξάνει κατά 6 ευρώ! Κατά δύο κιλά μανταρίνια, δηλαδή, και ένα μικρό κουνουπίδι. Εισπράττω λοιπόν σήμερα, από αυτό το κράτος-απατεώνα, σύνταξη γήρατος 736 ευρώ. Και, μεταξύ μας, δεν δικαιούμαι να διαμαρτύρομαι γιατί υπάρχουν και χειρότερα, μολονότι υπάρχουν βεβαίως και καλύτερα.

 

Προσφάτως, η μαφία του Υπουργείου των Οικονομικών, επιστρατεύοντας τα ελάχιστα ψίχουλα φιλότιμου που της έχουν απομείνει, μου έστειλε ένα σημείωμα ότι μου επιστρέφει το ποσό των 2.500 ευρώ για την υπερφορολόγησή μου τα έτη 2013, 2014 και 2015. Η ΔΟΥ Ηλιούπολης αρνήθηκε ωστόσο να μου τα καταβάλει, με την δικαιολογία ότι οφείλω, τάχα, ασφαλιστικές εισφορές στο ασφαλιστικό μου ταμείο, ενώ είμαι εδώ και δύο χρόνια συνταξιούχος! Και ενώ εγώ διαμαρτυρήθηκα εντόνως στον ΟΑΕΕ, εγγράφως και με αριθμό πρωτοκόλλου, ζητώντας να διαγραφεί το χρέος των 2.000 ευρώ που ισχυρίζονται ότι τους οφείλω (και το οποίο, με τοκογλυφικό επιτόκιο, σκαρφάλωσε μέσα σε δύο χρόνια στα 3.000 ευρώ!), η ΔΟΥ Ηλιούπολης πήρε τα 2.500 ευρώ που μου ώφειλε και τα έστειλε στον Ο.Α.Ε.Ε.! Μεταξύ κατεργαρέων, άψογη συνεργασία προκειμένου να κλέψουν τον πολίτη...

Και ενώ όλα αυτά τα απίστευτα και τριτοκοσμικά συμβαίνουν, ήρθε ο pinky Αλέξης να μου δώσει 300 ευρώ, εν είδει 13ης (τάχα μου) σύνταξης, για να με κοροϊδέψει ή, στην καλύτερη περίπτωση, να μου υφαρπάξει την ψήφο μου στις προσεχείς βολευτικές εκλογές οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, θα προκηρυχθούν οσονούπω. Δεν τα θέλω ΡΕ! Πάρτα πίσω! Δεν θα με λαδώσεις εμένα με 300 ευρώ για να με κάψεις στη συνέχεια! Δεν θα μου δώσεις 300 ευρώ για να πληρώσω 500 στον ΕΝΦΙΑ που ΘΑ καταργούσες! Και μην τολμήσεις να μου ξανα-δώσεις ψίχουλα αν δεν μου επιστρέψεις αυτά που με μαφιόζικο τρόπο μου άρπαξες μέχρι σήμερα! Αδελφή, ε αδελφή!

Ιωσήφ Παπαδόπουλος