Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Άλλοι είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία, όχι όποιος λογάται ελεύθερα και λογικά!

editorialimageΜετά από κάποια απαράδεκτα σχόλια που δέχτηκα προσφάτως στον λογαριασμό μου στο YouTube, και τα οποία βεβαίως διέγραψα, θα ήθελα να καταστήσω σαφές και να διευκρινίσω, άπαξ και δια παντός, τα εξής.

Μου καταλογίζουν κάποιοι, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να με τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να με στείλουν στον εισαγγελέα, πατώντας επάνω στον αντισυνταγματικό νόμο που απαγορεύει την ελεύθερη έκφραση διαφορετικής άποψης, ότι δήθεν αποκαλώ τον Covid-19 κοροϊδοϊό, υπονοώντας προφανώς ότι δεν πιστεύω στην ύπαρξή του και προτρέπω τον κόσμο που με παρακολουθεί να μη φοράει μάσκα και να μην υπακούει στα κελεύσματα της κυβέρνησης, αποτελώντας έτσι κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια!

ΟΥΔΕΠΟΤΕ είπα εγώ ότι δεν υπάρχει ο ιός αυτός, ούτε συμβούλευσα κανένα τι να κάνει και τι να μην κάνει! Τελεία και παύλα! Υπάρχει ο κορωναϊός, όπως υπήρξαν και άλλοι ιοί στο παρελθόν, όπως θα υπάρξουν και άλλοι ιοί στο μέλλον. Αυτό που λέω είναι ότι, όποια και αν είναι η επικινδυνότητα του Covid-19 - το ποσοστό της επικινδυνότητας είναι σχεδόν αμελητέο για τους υγιείς πολίτες, οι γιατροί το λένε όχι εγώ - τα οριζόντια μέτρα που λαμβάνονται με τον καθολικό εγκλεισμό των πολιτών στα σπίτια τους είναι κοροϊδία, είναι αντισυνταγματικά, στρέφονται κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν πρόκειται να διακόψουν την επέλαση του ιού όσο τα πάρτι συνεχίζονται, όσο κάποιοι συμπατριώτες μας δεν είναι πολίτες αλλά ιδιώτες χωρίς αίσθηση της ατομικής ευθύνης, όσο οι "μετανάστες" και "πρόσφυγες" μετακινούνται ελεύθερα, όσο η είσοδος ταξιδιωτών στη χώρα είναι ανεξέλεγκτη και όσο οι βολευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης δεν φορούν μάσκα στις μεταξύ τους συναντήσεις. Άλλωστε δεν μπορείς να επιβάλλεις οριζόντιους περιορισμούς στους άλλους όταν δεν τηρείς εσύ τα αυτονόητα!

Αυτό που λέω, και μαζί με εμένα το λένε πολλοί ειδικοί επιστήμονες και ιατροί, είναι ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν γιατί αυξήθηκε ο αριθμός των tests. Ένα test μάλιστα το οποίο, όπως λένε πολλοί ιατροί, ΔΕΝ ανιχνεύει σωστά τον Covid-19. Συνεπώς ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μπορεί παρά να είναι εικονικός. Πραγματικός είναι μόνο ο αριθμός των εισαγομένων στις μ.ε.θ. και ο αριθμός των θανόντων, αν και αυτών των αριθμών η αξιοπιστία ελέγχεται. Και εξηγούμαι.

Όλοι λένε, συμπεριλαμβανομένων των λοιμωξιολόγων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, ότι από αυτούς που προσβάλλονται κινδυνεύουν κατά κανόνα οι ευπαθείς ομάδες και όσοι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα. Οι υπόλοιποι, άλλοι πιο εύκολα, άλλοι πιο δύσκολα, το ξεπερνούν αποκτώντας στη συνέχεια ανοσία.

Όλοι οι θάνατοι όμως αποδίδονται πλέον στον κορωναϊό! Δεν πεθαίνει πια κανείς από καρκίνο, καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικά ή ατυχήματα! Όλοι πεθαίνουν από κορωναϊό! Νεκροψίες έχει ακουστεί ότι δεν γίνονται, ενώ έχει επίσης ακουστεί ότι οι συγγενείς κάποιων θανόντων δέχτηκαν να υπογράψουν ότι ο άνθρωπός τους πέθανε από κορωναϊό για να καλυφτούν τα έξοδα της κηδείας του! Αυτά ακούγονται από συγκεκριμένους αξιόπιστους ανθρώπους και ας μη βιαστούν πάλι κάποιοι να με χαρακτηρίσουν «συνωμοσιολόγο».

Σταματήστε κάποια ανώνυμα τρολ-ανθρωπάκια να μου στέλνετε δακρύβρεχτα σημειώματα ανθρώπων οι οποίοι μολύνθηκαν απ’ τον κορωναϊό και βιώνουν το μαρτύριο της μ.ε.θ. ή ακόμη σημειώματα ιατρών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας του κορωναϊού και στέλνουν στο ανάθεμα και στην πυρά όσους έχουν τις ίδιες ή παρόμοιες απόψεις που έχω κι’ εγώ. Αν αρχίσω να αραδιάζω τα σημειώματα αγανάκτησης και απελπισίας όσων πάσχουν από καρκίνο και έχουν μπει στο περιθώριο, των ανθρώπων που πρέπει να εγχειριστούν, αλλά το χειρουργείο τους έχει παραπεμφθεί στις καλένδες ή ακόμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους επειδή υπέστη περίσφιξη η κήλη τους και δεν τους επετράπη να χειρουργηθούν, τότε κάποιοι δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν!

Αν η κυβέρνηση ισχυρίζεται σήμερα πως ο αριθμός των μ.ε.θ. δεν επαρκεί, θα έπρεπε να είχε εκμεταλλευτεί τον χρόνο, από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, αλλά και τα χρηματικά ποσά που προσέφεραν διάφοροι επιχειρηματίες, και όχι να επιτρέπει στον δικό της Δήμαρχο Αθηναίων να σπαταλά εκατομμύρια για τη δημιουργία ενός αμφιλεγόμενου έργου βιτρίνας όπως είναι ο «μεγάλος περίπατος». Δεν είναι λαϊκισμός αυτός. Η πραγματικότητα είναι.

Σταματήστε λοιπόν κάποιοι να ζητάτε την κεφαλή όποιου διαφωνεί μαζί σας επί πίνακι και να τον αποκαλείτε «συνωμοσιολόγο» επειδή σκέφτεται ελεύθερα, λογικά, διαφορετικά. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς λοιμωξιολόγος για να μπορεί να δει ότι όλη αυτή η ιστορία θα αποδειχθεί κάποια στιγμή πως είναι φιάσκο. Αρκεί να έχει το μυαλό και τα μάτια του ανοικτά. Θα πεθάνουν σίγουρα συνάνθρωποί μας που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, όπως πέθαναν απ' τη γρίπη και από δεκάδες άλλες ιώσεις στο παρελθόν. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να σταματήσει η ζωή, οι οικονομικές δραστηριότητες, οι σχέσεις των γονέων με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, η επαφή του ανθρώπου με τη Φύση χωρίς μάσκες και φίμωτρα; Τι νόημα θα έχει αν γλυτώσουμε απ' τον νεκροθάφτη αλλά κλειστούμε σε κάποια ψυχιατρική κλινική;

Σταματήστε λοιπόν να μου στέλνετε κάποιοι απαράδεκτα σχόλια με χαρακτηρισμούς και απειλές, κρυμμένοι πάντα πίσω από μάσκες και κουκούλες, επειδή έχω διαφορετική άποψη γιατί θα τα διαγράφω αδιαφορώντας παντελώς για το πώς θα με χαρακτηρίσετε. Σταματήστε να μου συνιστάτε να πιω χλωρίνη και ότι πρέπει να παραχωρήσω τη θέση μου στη μ.ε.θ. αν προσβληθώ από τον κορωναϊό!

Δεν συμβούλεψα ποτέ κανένα να μη φοράει μάσκα όταν βρίσκεται ανάμεσα σε άλλους συνανθρώπους του. Προσωπικώς τη φοράω πάντα όταν μπαίνω σε ένα κατάστημα, ή όταν ταξιδεύω με το πλοίο, αλλά θεωρώ ότι είναι γελοίο και παράλογο να τη φοράω όταν περπατώ με την καπετάνισσά μου στα έρημα μονοπάτια του Υμηττού ή κατηφορίζω μονάχος μου στο φαράγγι της Σαμαριάς! Θεωρώ ότι είναι γελοίο και παράλογο να μην μπορώ να δω τα εγγόνια μου, που βρίσκονται δέκα λεπτά απ’ το σπίτι μου, αφού λαμβάνω οικειοθελώς όλες τις προφυλάξεις χωρίς να χρειάζεται να μου τις επιβάλλει κανείς και αφού, πολύ περισσότερο, δεν πάσχω από κανένα υποκείμενο νόσημα, δεν κάνω νυχτερινή ζωή και δεν συχνάζω στα μπαράκια! Ατομική ευθύνη δεν ζητάτε απ’ τους πολίτες; Εγώ προσωπικώς το τηρώ αυτό με θρησκευτική ευλάβεια. Γιατί λοιπόν με τιμωρείτε και μαζί με εμένα όσους σκέφτοναι και πράττουν κατά τον ίδιο τρόπο;    

Θέλετε να σας πω και κάτι άλλο; Ελεύθερος δημοσιογράφος είμαι και όχι παπαγαλάκι του εκάστοτε εκδότη, καναλάρχη ή της εκάστοτε κυβέρνησης, όποιο χρώμα και αν έχει αυτή. Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους, έτσι ήμουν στα 25 και στα 45 μου, έτσι είμαι στα 69 μου, έτσι θα είμαι μέχρι να κλείσω τα μάτια μου από κορωναϊό ή από οποιαδήποτε άλλη αρρώστια!

Ιωσήφ Παπαδόπουλος