Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κύριε Κωνσταντίνε Βαθιώτη παρεκτρέπεστε!

avgoustatosvathiotisΗ μακαρίτισσα η γιαγιά μου, όταν την πείραζα, μου έλεγε : «Άσε με βρε, μη με πειράζεις! Κοίτα που θέλω να αγιάσω και ο διάολος δεν με αφήνει!».

Έτσι κι’ εγώ σήμερα. Θέλω να αγιάσω αλλά ο κ. Βαθιώτης δεν με αφήνει! Και ενώ είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ ξανά με τον πρώην καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ασχολήθηκε ο κ. Βαθιώτης μαζί μου, με εντελώς άκομψο μάλιστα θα έλεγα τρόπο, στη δίωρη σχεδόν συζήτησή του με τον ψυχίατρο κ. Αυγουστάτο στο κανάλι του ΕΠΑΜ στις 13 Οκτωβρίου 2021. Ακούστε τι είπε μετά το 15ο λεπτό αυτού του βίντεο :

Πιστεύει έστω και ένας από του 76.000 συνδρομητές μου, έχοντας δει αυτό το απόσπασμα, ότι ο κ. Βαθιώτης δεν αναφερόταν σε εμένα; Ουδείς φαντάζομαι. Το ερώτημα ως εκ τούτου είναι, γιατί απέφυγε να αναφέρει το όνομά μου;

Πρέπει κατ’ αρχάς να πω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τις ακαδημαϊκές γνώσεις του κ. Βαθιώτη επάνω στο αντικείμενο των σπουδών του, ούτε τον αμφισβήτησα σαν καθηγητή του Ποινικού Δικαίου. Μου έχει δώσει όμως κάθε δικαίωμα να αμφιβάλλω για τη συνεπή τήρηση των θεωριών του στην πράξη.

Ένα ακόμη ερώτημα είναι, γιατί ο κ. Βαθιώτης αναφέρθηκε, με απαξιωτικό μάλιστα τρόπο, στην ιδιότητά μου ως δημοσιογράφου; Πιστεύει άραγε ότι μόνο οι παπαγάλοι και οι showmen της τηλεόρασης είναι δημοσιογράφοι; Νομίζει ότι υποτιμώντας εμένα σαν δημοσιογράφο αποκτά αυτομάτως το άλλοθι της άρνησής του να μου δώσει τη συνέντευξη που μου είχε υποσχεθεί; Και γιατί άραγε ο ψυχίατρος κ. Αυγουστάτος, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του δημοσιογράφου στην προκειμένη περίπτωση, δεν τόλμησε να ρωτήσει τον κ. Βαθιώτη γιατί αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο με το μικρό κάπα και αρκέστηκε σε ένα απαξιωτικό «εκβιασμός».

Ποιος εκβίασε τον κ. Βαθιώτη κ. Αυγουστάτε; Με γνωρίζετε; Όχι. Γνωρίζετε τα επί μέρους θέματα που υπήρξαν στις συζητήσεις μου με τον κ. Βαθιώτη; Όχι. Γνωρίζετε ότι ο κ. Βαθιώτης είχε δεχθεί να μου δώσει συνέντευξη; Όχι. Γνωρίζετε τον λόγο για τον οποίο στη συνέχεια υπαναχώρησε και αθέτησε την υπόσχεσή του; Όχι. Δεδομένου λοιπόν ότι δεν τα γνωρίζατε αυτά, γιατί τουλάχιστον δεν σιωπήσατε, αφού δεν είχατε το σθένος, που θα είχα εγώ ας πούμε σαν δημοσιογράφος, να τον ρωτήσετε γιατί αρνήθηκε να μου δώσει συνέντευξη; Γιατί δεν συμβουλεύσατε τον κ. Βαθιώτη να μην αναφέρεται απαξιωτικά εις βάρος ενός δημοσιογράφου ο οποίος δεν είναι παρών και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του;

Ο κ. Βαθιώτης, με το μεγάλο κάπα, είδε το βίντεο που ανέβασα στο κανάλι μου και στο οποίο κατήγγειλα την απαράδεκτη στάση του απέναντί μου, αλλά, παρ’ όλο που το βήμα ήταν ελεύθερο, δεν θέλησε, δεν βρήκε το κουράγιο ή απαξίωσε να υπερασπίσει τον εαυτό του. Το έκανε όμως εκ του ασφαλούς σε κομματικό διαδικτυακό κανάλι, σε μια συνέντευξη μάλιστα 2 σχεδόν ωρών, την οποία δεν έδωσε σε έναν ελεύθερο δημοσιογράφο αλλά σε έναν ψυχίατρο! Το έκανε φωτογραφίζοντας τον δημοσιογράφο που τον κατήγγειλε χωρίς όμως να αναφέρει το όνομά του. Θα περίμενε κανείς περισσότερη τόλμη από έναν πανεπιστημιακό καθηγητή ο οποίος παραιτήθηκε απ’ την έδρα του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο επειδή δεχόταν πιέσεις από την κυβέρνηση η οποία δεν τον άφηνε να ασκήσει το λειτούργημά του όπως αυτός έκρινε σωστό!

Δεν θα πω περισσότερα γιατί θα γίνω πολύ κακός. Αρκετά ως εδώ.

Θέλω επίσης να πω σε όσους θέλουν να σχολιάσουν να μην το κάνουν γιατί δεν θα εγκρίνω σχόλια, είτε εκατέρωθεν επαινετικά είτε εκατέρωθεν επικριτικά ή απαξιωτικά. Το βήμα θα είναι ελεύθερο μόνο για τον κ. Βαθιώτη. Εφ’ όσον βρει το κουράγιο να αντιπαρατεθεί μαζί μου και σταματήσει να μου ρίχνει πέτρες κρυμμένος πίσω από σχόλια ντυμένα με φερετζέ σε άλλα μέσα ενημέρωσης.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος