Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Άνθρακες ο..."θησαυρός" του Ευάγγελου Γούτου!

evaggelos.goutosΠριν από έξι περίπου μήνες πήρα δύο συνεντεύξεις από τον κ. Ευάγγελο Γούτο. Μολονότι όσα μου είπε δημιούργησαν αίσθηση, εξ ου και η μεγάλη επισκεψιμότητα που εισέπραξαν τα δύο βιντεάκια, εγώ κράτησα τις επιφυλάξεις μου, τις οποίες και κατέθεσα εγγράφως στα αντίστοιχα άρθρα που δημοσιεύτηκαν την ίδια ημέρα στο διαδικτυακό περιοδικό μου http://www.ribandsea.com/face/3090-evaggelos-goytos-i-ellada-tha-eleftherothei-tin-erxomeni-evdomada-gia-proti-fora-meta-to-1821.html

http://www.ribandsea.com/face/3063-vaggelis-goytos-tha-serno-ton-tsipra-me-alyssides-san-ta-skylia-se-oli-tin-ellada.html

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Ευάγγελου Γούτου, ότι όσα μου είπε θα υλοποιούντο εντός μιας εβδομάδας, με την εταιρεία του να αναλαμβάνει το Ελληνικό, τον Τσίπρα να σύρεται σαν το σκυλί με αλυσσίδες στους δρόμους και τα capital controls να αποσύρονται άμεσα, πέρασαν έκτοτε 6 σχεδόν μήνες χωρίς καμμία απολύτως αλλαγή. Οι δωσίλογοι έμειναν στη θέση τους, τα capital controls το ίδιο, το δημόσιο χρέος συνεχίζει να πίνει το αίμα του ελληνικού λαού, η  δημόσια περιουσία ξεπουλιέται στους δανειστές και τοκογλύφους, οι κατοικίες βγαίνουν στο σφυρί, για το Ελληνικό συνεχίζει να κάνει όνειρα ο Λάτσης, τα μορφωμένα ελληνόπουλα συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα και οι άνεργοι ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά. Υπενθυμίζω ότι στη συνέντευξη της 7ης Ιουλίου 2017 ο κ. Ευάγγελος Γούτος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά : "η Ελλάδα θα ελευθερωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά το 1821"! Έδινε δηλαδή σαν χρονικό ορίζοντα, για να συμβούν όλα αυτά, την 15η Ιουλίου του 2017!

Στο διάστημα των 6 μηνών που μεσολάβησαν από τότε, ανάμεσα σε άλλα ευμενή και δυσμενή σχόλια, έλαβα και μια επιστολή από μια κυρία, ονόματι Αγγελίνα Ειρήνη Αγγελάκη, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί τον κ. Γούτο ότι επιβαρύνεται με δικαστικές αποφάσεις, σε επίπεδο Αρείου Πάγου, για δανεισμό μεγάλων χρηματικών ποσών που έλαβε από ανυποψίαστους συμπολίτες του, τα οποία χρήματα όμως ουδέποτε επέστρεψε. Τους παρεμπόδισε μάλιστα, όπως καταγγέλλει η κυρία Αγγελάκη, να πλειστηριάσουν περιουσιακά στοιχεία που είχε στο όνομά του προκειμένου να λάβουν τα χρήματα που τους ώφειλε. Κάθε φορά έκανε ανακοπή του πλειστηριασμού εμποδίζοντας τους αντιδίκους του να πληρωθούν, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί  μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο παραμένει ανεξόφλητο.

Δεν μπορούσα τότε να επιβεβαιώσω αν όσα ισχυριζόταν η κυρία Αγγελάκη είχαν βάση. Μου έκανε όμως εντύπωση το γεγονός ότι τα κατέθεσε επωνύμως και, επίσης, ότι ο κ. Γούτος, στον οποίον κοινοποίησα την επιστολή της κυρίας Αγγελάκη, απέφυγε να απαντήσει. Και είναι αλήθεια απορίας άξιο, πώς είναι δυνατόν κάποιος που ισχυρίζεται ότι προσέφερε 21 δισεκατομμύρια για την αγορά και αξιοποίηση του Ελληνικού να μην πληρώνει μερικές ψωροχιλιάδες στους πιστωτές του. Την υπόθεση Σώρρα θυμίζει αυτή η ιστορία. Έχει μερικά τρις για να αγοράσει το δημόσιο χρέος της χώρας και να κάνει τους Έλληνες πλούσιους αλλά καταδικάζεται σε οκταετή φυλάκιση επειδή δεν έχει να πληρώσει 50.000 ευρώ στον κουμπάρο του κ. Φώτη Λεπίδα!

Αυτό που μπορώ σήμερα να πω είναι ότι όσα ισχυρίστηκε ο κ. Ευάγγελος Γούτος στις μεταξύ μας συζητήσεις είναι τουλάχιστον προϊόν μυθοπλασίας. Αν αποδειχθεί ότι δεν είναι έτσι, θα ανακαλέσω και θα του ζητήσω συγγνώμη.

Από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου ο κ. Γούτος με βομβαρδίζει με σωρεία εγγράφων από τα οποία ωστόσο δεν βγαίνει κανένα νόημα. Ασυνάρτητοι κωδικοί και κείμενα στη γερμανική γλώσσα, απειλές και ύβρεις προς εισαγγελείς και πολιτικούς, καταγγελίες στις στρατιωτικές Αρχές του ΝΑΤΟ, αναφορές στο νέο ελληνικό νόμισμα που θα έχει ισοτιμία με το αμερικανικό δολάριο και το ελβετικό φράγκο, και προβλέψεις ότι τα capital controls θα απεσύροντο  τις επόμενες ημέρες.

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο κ. Γούτος μου έστειλε κάποια καινούργια έγγραφα τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αποδεικνύουν ότι είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ALPHA BANK! Τα ειρωνικά μου σχόλια προκάλεσαν την οργή του. Με αποκάλεσε τετράποδο και ραγιά, θυμίζοντάς μου τις αντιδράσεις του γνωστού τρις εκατομμυριούχου σωτήρα, ο οποίος αποκαλεί ζώον όποιον ρωτάει  πού βρήκε τα λεφτά.

Ο κ. Γούτος επέμεινε να διερευνήσω την αλήθεια του ισχυρισμού του και έτσι, με τον κίνδυνο να θεωρηθώ γελοίος, απευθύνθηκα στη Διοίκηση της ALPHA BANK, σε μια προσπάθεια να επαληθεύσω αν ο κ. Γούτος είναι όντως ο νέος ιδιοκτήτης της τράπεζας. Μίλησα με την κυρία Λάμπρου και εκείνη με παρέπεμψε στο μετοχολόγιο της τράπεζας που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Alpha Bank. Πουθενά λοιπόν δεν υπάρχει ο κ. Γούτος σαν μέτοχος της τράπεζας, πολύ περισσότερο πουθενά δεν εμφανίζεται σαν ιδιοκτήτης της!

Και πριν προλάβω να ξεπεράσω αυτό το σοκ, εμφανίστηκε ο κ. Νικόλαος Χέρας, μαζί με την κυρία Αγγελάκη, οι οποίοι μου προσκόμισαν έγγραφα τα οποία πιστοποιούν ότι ο κ. Ευάγγελος Γούτος οφείλει στον κ. Χέρα το ποσό των 241.328,53 ευρώ πλέον τόκων, πλέον εξόδων αναγκαστικής εκτελέσεως και δικαστικών εξόδων, μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Παρά τις επανειλημμένες όμως προσπάθειες πλειστηριασμού μέρους της ακίνητης περιουσίας του κ. Ευάγγελου Γούτου, τούτο δεν κατέστη δυνατόν λόγω των ανακοπών που έκανε ο τελευταίος. Ο κ. Χέρας είναι πρόθυμος να καταθέσει τις λεπτομέρειες της περιπέτειάς του μπροστά στην κάμερα μόλις επιστρέψει απ’ τη Χίο.

Στις 28 Νοεμβρίου ο κ. Γούτος μου επιφύλαξε άλλη μια έκπληξη. Μου είπε αυτή τη φορά ότι ανέλαβε την διοίκηση της Eurobank σαν ο νέος της διευθύνων σύμβουλος! Επειδή, όπως ήταν φυσικό, τον ειρωνεύτηκα, εκείνος με απεκάλεσε και πάλι ραγιά και τετράποδο! Τα έγγραφα τα οποία επιβεβαιώνουν (υποτίθεται) τον ισχυρισμό του δεν είναι παρά ένα συνονθύλευμα κωδικών οι οποίοι δεν βγάζουν κανένα νόημα και πουθενά βεβαίως δεν αναφέρεται με τρόπο ξεκάθαρο ότι είναι ο νέος διοικητής και της Eurobank.

Θεώρησα αναγκαίο να ξεκαθαρίσω τα πράγματα και να διαφοροποιήσω τη θέση μου απέναντι στον κ. Ευάγγελο Γούτο, στους ισχυρισμούς του οποίου άλλωστε είχα εκφράσει εξ αρχής τις εύλογες επιφυλάξεις μου. Μόλις επιστρέψει ο κ. Νικόλαος Χέρας από την Χίο θα κάνω μια συζήτηση μαζί του ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η περίεργη αυτή ιστορία που μοιάζει με ένα κακόγουστο αστείο και έχει πολλά κοινά σημεία με τις ιστορίες του Βαρώνου Μυγχάουζεν.

Ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες και συνδρομητές μου αν θεωρούν πως τους εξαπάτησα δίνοντας βήμα σε κάποιον ο οποίος στερείται σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Είναι όμως χρέος του δημοσιογράφου να δίνει βήμα σε όλους και, αν μεν το αξίζουν να τους συμπαραστέκεται με όλες του τις δυνάμεις, αν όχι να τους καταγγέλλει.

Εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά, με υγεία, να είναι ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος και να επαγρυπνείτε γιατί οι καιροί είναι πονηροί. Καιροί που προσφέρονται για την εμφάνιση επιτήδειων απατεώνων, σωτήρων και ηγετών…

Ιωσήφ Παπαδόπουλος