Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Και συμπληρώνω εδώ τον τίτλο : Αν όχι, δεν έχετε φάει τίποτε!
Η Σίφνος φημίζεται για αρκετά πράγματα. Ένα από αυτά είναι η ρεβυθάδα. Το μαγείρεμα δηλαδή των ρεβυθιών με ολοήμερο ψήσιμό τους στον ξυλόφουρνο. Και αν η ρεβυθάδα έγινε γνωστή και αγαπήθηκε από τους επισκέπτες της Σίφνου - γιατί οι Σιφνιοί την τρώνε κάθε εβδομάδα - οφείλεται, κατά ένα μεγάλο μέρος, στον αείμνηστο Σίμο Ποδοτά, τον ιδιοκτήτη του ομώνυμου εστιατορίου στις Καμάρες, που διατηρεί ακόμη το όνομά του.
Τον είχα γνωρίσει, πριν από πολλά χρόνια, αλλά τότε δεν είχα το βίτσιο της βιντεοκάμερας για να του πάρω μια συνέντευξη "in action", όπως λένε οι Άγγλοι. Το έκανα όμως προ ημερών με την εγγονή του, την Αρετή Ποδοτά, στον ίδιο χώρο, στο ίδιο αυτό ιστορικό μαγερειό. Και, ομολογώ, πως η Αρετή και ο ψήστης σύζυγός της Γιάννης Μαυρογιάννης, είναι άξιοι συνεχιστές του Σίμου Ποδοτά. Μόνο αν γευτείτε τη ρεβυθάδα της Αρετής, σε συνδυασμό με μανούρα γυλωμένη, που φτιάχνει η ίδια, θα καταλάβετε τι εννοώ και γιατί ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης!
Δεν θα πω άλλα γιατί η εικόνα αξίζει όσο ένα εκατομμύριo λέξεις...