Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Όταν ένας ταύρος σε υαλοπωλείο μπορεί και πρέπει να είναι ευγενής.

Οφείλω να πω, ακούγοντας όσα είπε χθες στη Βουλή ο Υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ότι εξεπλάγην τόσο από την αποφυγή ακραίων αγοραίων εκφράσεων, όσο και από τα επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποίησε για να  υπερασπίσει τον εαυτό του απέναντι σε όσα του καταλόγισε η αξιωματική αντιπολίτευση για τα σχόλια τα οποία έκανε εναντίον του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Και την ευμενή αυτή άποψη, για τον τρόπο με τον οποίο μίλησε χθες ο Παύλος Πολάκης από του βήματος της Βουλής, εκφράζει ένας άνθρωπος, ένας ελεύθερος δημοσιογράφος και πρώην φίλος και συνταξιδευτής τού Υφυπουργού Υγείας ο οποίος μέχρι σήμερα τον έχει περάσει γεννεές δεκατέσσερις για τον αγοραίο τρόπο με τον οποίο έχει μπολιάσει την πολιτική συζήτηση εντός και εκτός του Κυνοβουλίου. Και αυτό, νομίζω, έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα.

Η χθεσινή βεβαίως ομιλία του Παύλου Πολάκη ουδόλως τον βοηθά να ξεκαβαλλήσει το μπαμπουδένιο του άλογο, ούτε αποτελεί την κολυμπήθρα του Σιλωάμ μέσα στην οποία θα βαπτιστεί και θα πάρει άφεση αμαρτιών για όλες τις μέχρι τώρα ασχήμιες του. Μένει να δούμε τη συνέχεια...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος