Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το "Rib and Sea" και ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος τιμούν τον Αρτέμη Αννίβα.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

vravefsianniva2Το διαδικτυακό περιοδικό "Rib and Sea" και ο εκδότης του Ιωσήφ Παπαδόπουλος τίμησαν σήμερα τον Αρτέμη Αννίβα, τον τελειομανή αυτόν πρωτομάστορα της ναυπηγικής τέχνης, τον άνθρωπο που σχεδίασε και κατασκεύασε τα εκπληκτικά και πρωτοποριακά για την εποχή τους σκάφη "Hannibal", τον άνθρωπο που πρώτος έφτιαξε πολυεστερικά δοχεία καυσίμου, τον άνθρωπο που τόσα πρωταθλήματα και κύπελλα κατέκτησε στους αγώνες ταχυπλοίας. Πρόκειται για μια βράβευση που είχε προγραμματιστεί να γίνει κατά την διάρκεια της φετινής ΝΑΤΕΧ, η οποία όμως ανεβλήθη λόγω της καραντίνας.

Και αποφάσισα προσωπικώς να τιμήσω τον Αρτέμη Αννίβα γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι τους ανθρώπους αξίας και προσφοράς οφείλουμε να τους τιμούμε εν ζωή. Τα αγάλματα, οι διθυραμβικοί επικήδειοι και τα εντυπωσιακά κατόπιν εορτής σχόλια τιμούν μόνο τη ματαιοδοξία των εκφωνούντων δεδομένου ότι ο τιμώμενος δεν είναι πλέον στη ζωή για να τα ακούσει.

vravefsiannivaΕίχα την τύχη και την τιμή να συνομιλήσω με τον Αννίβα αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Δύο από αυτές τις συζητήσεις κατεγράφησαν στο μαγνητόφωνο και στη βιντεοκάμερα, για πρώτη φορά θα έλεγα, από δημοσιογράφο. Δεν ήταν άλλωστε κάτι που συνήθιζε να κάνει μέχρι τότε ο Αννίβας. Γι' αυτή την προτίμηση και την εμπιστοσύνη του τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

https://www.ribandsea.com/face/4012-artemis-annivas-o-thrylos-ton-hannibal-milaei-on-camera-ston-iosif-papadopoulo.html

https://www.ribandsea.com/face/311-qhannibalq.html https://youtu.be/l_gfBqobRpg

Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί ό,τι και αν πω για τον Αννίβα θα είναι φτωχό. Λίγο πριν του παραδώσω την τιμητική πλακέτα, που φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ο φίλος μου Χρήστος Γιάτσιος, ιδιοκτήτης της εταιρείας "Απόλλωνέπαθλον", του έθεσα δύο ερωτήσεις. Τον ρώτησα τι έφταιξε και τα σκάφη του δεν κατάφεραν να κερδίσουν ποτέ διαγωνισμό του Δημοσίου και να καταλάβουν τη θέση που τους αξίζει ανάμεσα στα άλλα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος ή του Πολεμικού Ναυτικού, και πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει τα καλούπια των "Hannibal" ώστε τα σκάφη αυτά να συνεχίσουν να ναυπηγούνται στο μέλλον.

Ακούστε τι μου απάντησε και πώς αντέδρασε στη βράβευσή του.