Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Χρήστος Κοσμίδης (Διοσκουρίδης). Βοτανολόγος, βοτανοθεραπευτής και επαναστάτης!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

dioskouridis1Βρέθηκα πριν από τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, ερχόμενος απ' την Καβάλα, ωθούμενος από την ανάγκη να συναντήσω τον εικαστικό δημιουργό Απόστολο Σιδηρόπουλο και τον βοτανολόγο-βοτανοθεραπευτή, κατά δήλωσή του, Χρήστο Κοσμίδη, περισσότερο γνωστό ως Διοσκουρίδη.

Ο Χρήστος ασχολείται εδώ και 30 χρόνια με τα βότανα. Έχει συγκεντρώσει 650 περίπου διαφορετικά είδη βοτάνων τα οποία έχει κατηγοριοποιήσει ανάλογα με τα συστατικά και τις ιδιότητές τους, ενώ συγχρόνως γράφει ένα βιβλίο. Αποκαλεί πωλητές φαρμάκων τους γιατρούς και τους κατηγορεί ότι επιβάλλονται στους ασθενείς με την δημιουργία φόβου.

Και ενώ η συζήτησή μας επρόκειτο να περιστραφεί γύρω από τα βότανα, παρεκτράπη στην αρχή σε πολιτικά μονοπάτια λόγω της άκρατης επιθυμίας του συνομιλητή μου να αναφερθεί στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, στα "λαθροπιθήκια", όπως αποκαλεί τους μετανάστες που κατακλύζουν τα τελευταία χρόνια τη χώρα, και στους τρόπους με τους οποίους πιστεύει ότι θα πρέπει να οργανωθεί η αντίσταση του λαού κατά των εντολοδόχων που τον ταλαιπωρούν και τον οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας ούτε υποβάλλει φορολογική δήλωση, ενώ ισχυρίζεται, με αρκετά πειστικό τρόπο θα έλεγε κανείς, ότι τα βότανα έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και καταφέρνουν αυτά που δεν καταφέρνει η συμβατική ιατρική.

Δεν φοβάται να πει με το όνομά τους αυτά που πιστεύει, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, προκαλώντας μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις την ιατρική κοινότητα, να τον κυνηγήσει δικαστικά! Ο Χρήστος Κοσμίδης προκαλεί, δίχως άλλο, το ιατρικό κατεστημένο σε μια εποχή που τα ιατρικά λάθη αυξάνονται και πληθύνονται, ενώ συγχρόνως οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας των ασθενειών, τις οποίες επικαλείται και συνιστά, υφίστανται κι' αυτές τη βάσανο της αμφισβήτησης με τους εκφραστές τους συχνά να διώκονται και να λοιδωρούνται.