Επιμέλεια : Ιωσήφ παπαδόπουλος.
Η φήμη της Λήμνου από τα αρχαία χρόνια για τους αμπελώνες και τα κρασιά της, δεν μπορούσε παρά να διεγείρει την επιθυμία μου να βιντεοσκοπήσω ένα από τα πολλά οινοποιεία της. Ο Γιώργος Ελιάς, ο μόνιμος πια ξεναγός μου στην όμορφη Λήμνο, μου πρότεινε να συζητήσω με τον πρώτο εξάδελφό του, ο οποίος φέρει το ίδιο ακριβώς όνομα μ' αυτόν και συστεγάζει τις οινοποιητικές του δραστηριότητες μαζί με τον Νίκο Μυρμήγκο στο οινοποιείο ιδιοκτησίας του "Ντίνου Κρεμμύδα" που βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Αγίου Δημητρίου.
Χημικός οινολόγος στο επάγγελμα, ο Γιώργος Ελιάς, μετρημένος στα λόγια του και βαδίζοντας με προσεκτικά βήματα προς την ανάπτυξη της οινοποιητικής του δραστηριότητας, μου μίλησε για τον τρόπο οινοποίησης των σταφυλιών, τα οποία καλλιεργούνται στους οικογενειακούς αμπελώνες, για τα είδη των κρασιών που εμφιαλώνει και για τα σχέδιά του για το μέλλον.
Ακούστε τι ακριβώς μου είπε.