Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Κώστας Παναγιωτάκης καταγγέλει τον ψυχολογικό βιασμό του στο κολαστήριο της Σούδας.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kostas.panagiotakisΟ Κώστας Παναγιωτάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Πριν από δύο χρόνια μετανάστευσε στον Καναδά. Στο βίντεο αυτό περιγράφει τους μαρτυρικούς 4 μήνες που πέρασε στο ψυχιατρείο της Σούδας το 2003 και το 2005. Δέσιμο στο κρεβάτι και ενέσεις οδύνης ήταν η καθημερινή πρακτική, όπως καταγγέλει.  

Γράφει στη σελίδα του : "Και εγώ είμαι θύμα βιασμού. Με βάλανε στο ψυχιατρείο, το 2003 και το 2005, στη Σούδα, χωρίς τη θέλησή μου. Με ανάγκαζαν να καταπίνω ψυχοφάρμακα. Με έδεναν στο κρεβάτι. Μου έκαναν ενέσεις (μεταξύ των οποίων και ενέσεις οδύνης) για να αλλοιώσουν την προσωπικότητά μου και τον ψυχικό μου κόσμο.

Μου επέτρεψαν να φύγω απ' το ψυχιατρείο μόνο με την επίβλεψη της μαμάς μου και με την υποχρέωση ότι θα παίρνω τα ψυχοφάρμακά τους για την υπόλοιπή μου ζωή. Τώρα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σας κάλεσε τη Μπεκατώρου για τσάϊ με αφορμή τον βιασμό της, το δηλώνω και εγώ. Ναι, με βίασαν και εμένα! Περιμένω την Πρόεδρό σας να επικοινωνήσει μαζί μου και να με καλέσει για τσάϊ. Και επειδή είμαι πρόσφυγας στον Καναδά θα της πω να έρθει αυτή εδώ για να της διηγηθώ τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του δικού μου βιασμού από εντεταλμένους έμμισθους υπηκόους της κρατικής οντότητας που προεδρεύει".

Διαβάζω στο site http://www.arxeion-politismou.gr/2019/04/psyxiatria-Tailandis-Libyis-Soudas.html : Εκ Χανίων μεταδίδεται : Ο αφιχθείς ενταύθα Ελβετός ψυχίατρος κ. Ρεπόν, ο οποίος είναι προσκεκλημένος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, επεσκέφθη το Ψυχιατρείον Σούδας. Ο κ. Ρεπόν, ερωτηθείς υπό των δημοσιογράφων δια τα εντυπώσεις από το Ψυχιατρείον Σούδας, απήντησεν : "Είδα και χειρότερα στη Λιβύη και στην Ταϋλάνδη".

Πολύ εβιάσθη όμως ο κ. Ρεπόν να ομιλήση περί της Λιβύης και της Ταϋλάνδης: Ας περιμένη, πρώτα, να ιδή εκείνους που τον προσεκάλεσαν...