Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο υδραυλικός Βασίλης Τζιγκούρας κατασκευάζει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

tzigkouras1Ο Βασίλης Τζιγκούρας εργαζόταν για αρκετά χρόνια σαν υδραυλικός και οι αμοιβές του ήταν ικανοποιητικές. Η καθημερινή ωστόσο ρουτίνα αυτής της δουλειάς δεν τον ικανοποιούσε. Αποφάσισε λοιπόν πριν από 6 χρόνια, βλέποντας στο YouTube ένα σχετικό βίντεο απ' τη Λατινική Αμερική, να εγκαταλείψει τα υδραυλικά και να ασχοληθεί με την κατασκευή αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα που έχουν κινητικά προβλήματα.

tzigkouras2Δύσκολα τα πράγματα στην αρχή και ακόμη πιο δύσκολα για τον Βασίλη, ο οποίος ανήκει σ' εκείνο το είδος του ανθρώπου που θέλει να βελτιώνεται συνεχώς και δεν μένει εύκολα ικανοποιημένος από κατασκευές που μπορούν να βελτιωθούν.

Σήμερα θεωρείται ο κορυφαίος στο είδος αυτό στην Ελλάδα και έχει αρχίσει μάλιστα να στέλνει τα αμαξίδιά του σε χώρες του εξωτερικού, μέχρι την Ινδία και την Ταϋλάνδη!

Η γκάμα των ζώων που έχουν κινητικά προβλήματα και απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα  αναπηρικά αμαξίδια του Βασίλη είναι μεγάλη. Από γάτες, σκυλιά και κατσίκια, μέχρι ινδικά χοιρίδια, χελώνες, πάπιες, κουνέλια και αρκούδες!