Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ζάκης Πολυζωίδης : Αφού τα κατάφεραν οι Ισλανδοί, μπορούμε κι' εμείς!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

zakis3Τον συνάντησα σήμερα στο πατρικό του σπίτι στην Ερέτρια, όπου έφτασε από την Αγγλία για τις καλοκαιρινές διακοπές, και δεν έχασα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του.

Ο Ζάκης Πολυζωίδης, γιατί περί αυτού πρόκειται, είναι αρχιτέκτονας συστημάτων στο επάγγελμα, αλλά και Πρόεδρος της "Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών Ωμέγα" (https://pekoonline.com/) και της "ΑΜΚΕ Ισονομία" (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) που σκοπό έχουν, μέσω ομαδικών αγωγών, να επαναφέρουν τη νομιμότητα στη χώρα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ζάκης Πολυζωίδης, ο οποίος αποκαλύπτει την πρόθεσή του να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου, στην περίπτωση που η Ελληνική Δικαιοσύνη κρίνει τις ομαδικές αγωγές των μελών της Ένωσης ως αόριστες, στερώντας τους τη δυνατότητα προσφυγής σε ανώτερο βαθμό.

Ο Ζάκης Πολυζωίδης και η ομάδα του πιστεύουν πως αφού οι Ισλανδοί κατάφεραν, χωρίς να υπάρχει άλλο προηγούμενο, να επαναφέρουν τη νομιμότητα στη χώρα τους και να απαλλαγούν απ' τους επίορκους πολιτικούς και τους απατεώνες τραπεζίτες, τότε μπορούν να το καταφέρουν και οι Έλληνες.