Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Γιάννης Τζαγκαράκης : Αφού μπορούμε να σχεδιάσουμε και να ναυπηγήσουμε δικά μας πολεμικά πλοία, γιατί αγοράζουμε ξένα;

Δημοσιογραφική επιμέλεια - Βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

tzagkarakisΈχω πει πολλές φορές και έχω τονίσει, σε όλους τους τόνους, ότι δεν είναι τρελοί, εμού συμπεριλαμβανομένου, όσοι κατηγορούν τους πολιτικούς μας για εσχάτη προδοσία ζητώντας την παραδειγματική τους τιμωρία. Και μπορεί μεν ο σημερινός καλεσμένος μου να ήταν προσεκτικός στις εκφράσεις του, εγώ όμως δεν έχω κανένα λόγο να είμαι!

Προηγήθηκε ο Αννίβας, τον οποίον αγνόησαν επιδεικτικά όλες οι κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης. Ακολούθησε ο Γιάννης Αράπκουλες, με τα πολεμικά όπλα που κατασκεύασε και τον οποίον οι ηγέτες μας έφτυσαν σαν το κουκούτσι.

ploiotzagkarakiKαι ήρθε σήμερα στο σπίτι μου ο Γιάννης Τζαγκαράκης, επί 42 χρόνια υπάλληλος στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, με ηγετική θέση τα τελευταία χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή του, για να μου πει τι; Ότι εδώ και 12 χρόνια έχει σχεδιάσει πολεμικά πλοία πολύ καλύτερα απ' τα Γαλλικά, που τώρα αγοράζουμε, απολύτως συμβατά μάλιστα με τις ανάγκες του Πολεμικού μας Ναυτικού και ως προς την σχεδίασή τους, και ως προς το μέγεθός τους, και ως προς τον οπλισμό τους!

Η απάντηση των αρμοδίων; Θα δούμε, θα σας ειδοποιήσουμε, θα... θα... θα... Και σαν να μην έφτανε αυτό, εμφανίστηκαν μεγάλες εταιρείες ξένων χωρών που έδειξαν το ενδιαφέρον τους για τα πολεμικά πλοία που έχει σχεδιάσει ο "Έλληνας Γιάννης Τζαγκαράκης"! Τι άλλο να πει κανείς; Ντροπή!