Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η απίστευτη συλλογή παλαιών κλασικών αυτοκινήτων και ραδιοφώνων του Γιώργου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

george.mitsotakisΌταν ο Μιχάλης Καλογεράκης μου μίλησε πέρυσι με πολύ εγκωμιαστικά σχόλια για ένα φίλο του ο οποίος διατηρεί μια εκπληκτική συλλογή παλαιών αυτοκινήτων στο Ηράκλειο της Κρήτης, εξήψε την περιέργεια και το ενδιαφέρον μου.

Έτσι, όταν προγραμμάτισα το πρόσφατο ταξίδι μου στην Κρήτη, συμπεριέλαβα τον Γιώργο Μητσοτάκη (έτσι λέγεται ο συλλέκτης) στο πρόγραμμά μου.

giorgos.mastorakis2Τον επισκέφτηκα λοιπόν και έμεινα με το στόμα ανοικτό! 105 παλαιά κλασικά αυτοκίνητα, ευρωπαϊκών κυρίως εταιρειών, τα οποία κατασκευάστηκαν από τα τέλη του 190ου αιώνα μέχρι τα τέλη του 20ού, είναι παρκαρισμένα σε ένα τεράστιο κλειστό χώρο δύο ορόφων μαζί με 1.300 παλαιά ραδιόφωνα και χιλιάδες λυχνίες διαφόρων ειδών!

giorgos.mastorakis3Πρέπει εδώ να σημεωθεί ότι όλο το κτιριακό συγκρότημα, συμπεριλαμβανομένης της παρακείμενης οικίας του Γιώργου Μητσοτάκη και του ραδιοφωνικού σταθμού του (Best Radio 94,7), ηλεκτροδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

giorgos.mastorakis5Τα αυτοκίνητα της εκπληκτικής αυτής συλλογής προωθεί και ενοικιάζει η εταιρεία Cinecars για τις ανάγκες κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών : https://cinecars.gr/ ενώ τα εκθέματα της συλλογής του Γιώργου Μητσοτάκη θα αποτελέσουν στο εγγύς μέλλον αντικείμενα ενός ιδιωτικού μουσείου αυτοκινήτων το οποίο θα είναι ανοικτό στο κοινό : https://carmuseum.gr/

Δείτε εδώ το βίντεο της συνέντευξης του Γιώργου Μητσοτάκη και την εκπληκτική συλλογή του :

https://www.youtube.com/watch?v=CqS9mta879A

Ευχαριστούμε τις εταιρείες "ΑΝΕΚ LINES" και "BLUE STAR FERRIES" που μας ταξίδεψαν στην Κρήτη.