Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο ελεύθερος Άνθρωπος και σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός ανοίγει τα χαρτιά του στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.

Κάμερα - Δημοσιογραφική επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

maragkos2Ο Θόδωρος Μαραγκός δεν είναι ένας συνηθισμένος σκηνοθέτης. Πολύ περισσότερο δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Κουβαλάει επάνω του όλα τα πολύτιμα συστατικά της ελληνικής φυλής. Είναι ενωτικός, ειλικρινής, ελεύθερος, ασυμβίβαστος, επαναστάτης. Και όλα αυτά έχουν βγει αβίαστα μέσα απ' τις ταινίες του.

Δεν είναι συνεπώς τυχαίο που το "σύστημα", όπως αποκαλεί ο ίδιος τους απηνείς διώκτες του, έχουν σαμποτάρει ταινίες του, όπως οι "Ισοβίτες", ώστε να μην παιχτούν στις κινηματογραφικές αίθουσες. Παρ' όλα αυτά η ταινία αυτή ανέβηκε στο κανάλι του Θόδωρου Μαραγκού στο YouTube και έχει υπερβεί μέχρι σήμερα τις 1.716.000 επισκέψεις!

Δεν είναι επίσης τυχαίο που μετά δυσκολίας καταφέρνει να βρει οικονομικούς υποστηρικτές οι οποίοι θα τον συνδράμουν στην παραγωγή νέων ταινιών.

daskalos.arkadiasΒραβευμένος πολλές φορές στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και σε διαγωνισμούς του εξωτερικού, ζει σήμερα σε ένα ταπεινό αγρόκτημα στους Αγίους Θεοδώρους και πρόκειται να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Ο δάσκαλος της Αρκαδίας" ενώ, παράλληλα, σχεδιάζει τα γυρίσματα  μιας νέας ταινίας με θέμα την Αρκαδία.

Πήγα και τον βρήκα χθες στους Αγίους Θεοδώρους όπου είχαμε μια πρώτη ενδιαφέρουσα συζήτηση. Φεύγοντας του ζήτησα να υπολογίζει στην αφιλοκερδή βοήθειά μου, όταν, όποτε και όπως τη χρειαστεί.