Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δημήτρης Βούλγαρης : Κομμουνιστής αγωνίζεσαι να γίνεις μέχρι τέλους, δεν γεννιέσαι!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

voulgaris.dimitrisΟ Δημήτρης Βούλγαρης ανήκει σ' εκείνο το σπάνιο είδος Ανθρώπου που είναι σε ανεπάρκεια! Ευγενής, καλοσυνάτος, πράος, σκεπτόμενος, πολιτικοποιημένος, ενωτικός, εργατικός, πραγματικός κομμουνιστής, αν και επιχειρηματίας!

Τον συναντήσαμε για πρώτη φορά πέρυσι κατά την διάρκεια της παραμονής μας στο νησί των Φούρνων. Γευτήκαμε τους υπέροχους λουκουμάδες του, μαζί με τα τυροκούλουρα, τις μπουγάτσες, τα πιροσκί και τα κατημέρια που φτιάχνει η σύντροφός του Λίτσα. Εντυπωσιάστηκα από τις... "προλεταριακές" τιμές των προϊόντων που παράγουν στο εργαστήριό τους, την ευχέρεια που έχει ο Δημήτρης όταν συζητάει με φίλους και πελάτες του, την πραότητα, την ευγένεια και την επιχειρηματολογία του όταν αναφέρεται στα πιστεύω και τις κομματικές προτιμήσεις του.

Δεν χρειάζεται να καταβάλλει κανείς μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβει πού πρόσκειται κομματικά ο Δημήτρης. Δεν το κρύβει άλλωστε, μολονότι, θα έλεγε κανείς, ότι η δημοσιοποίηση της κομματικής του ταυτότητας θα μπορούσε να απομακρύνει κάποιους "κολλημένους" πελάτες του. Ο Δημήτρης Βούλγαρης όμως είναι αυθεντικός και δεν κρύβεται πίσω απ' το δάκτυλό του ενώ, συγχρόνως, δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια για να "προσηλυτίσει" τον συνομιλητή του. Πιστεύει, άλλωστε, ότι είναι περισσότερα αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους παρά αυτά που τους χωρίζουν.

Αποφάσισα λοιπόν, κατά την διάρκεια της πρόσφατης παραμονής μας στους Φούρνους, να του ζητήσω να μου μιλήσει on camera, γνωρίζοντας εκ προοιμίου τις δυσκολίες που θα είχε μια τέτοια συζήτηση μαζί του μέσα στον θορυβώδη χώρο της εργασίας του, με την κυρία Λίτσα να διεξάγει τον δικό της πόλεμο στο εργαστήριο!

Ακούστε λοιπόν με ποιο τρόπο απάντησε ο ξεχωριστός αυτός άνθρωπος στις ερωτήσεις μου.