Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σταμάτης Στασινής. Ο "ερημίτης" εραστής της βιοδυναμικής καλλιέργειας στα βασιλικοχώραφα της Σάμου.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

oikogeneia.stasiniΠόση δύναμη, πόση αγάπη, πόσος σεβασμός για τη Φύση μπορεί να κρύβονται στην ψυχή δύο ανθρώπων ώστε να τους καθοδηγούν στις επιλογές τους, όπως του Σταμάτη Στασινή και του γιου του Κωνσταντίνου;

Απομονωμένοι, και συγχρόνως τόσο συμπαντικοί, στις βουνοκορφές της Σάμου, στα Βασιλικοχώραφα, όπως τα αποκαλεί χαρακτηριστικά ο Σταμάτης, καλλιεργούν τον "Ερημίτη" και "Άθικτο" οίνο για λογαριασμό του Ε.Ο.Σ. Σάμου. Και όχι μόνο. Ο Σταμάτης καλλιεργεί επίσης ντομάτες, κολοκύθες, μήλα, κυδώνια...

Ηλεκτρονικός στο επάγγελμα εγκατέλειψε τα ηλεκτρονικά και τη μεγαλούπολη και εγκαταστάθηκε στον τόπο των γονέων του με σκοπό να αναβιώσει τον τόπο των παιδικών του αναμνήσεων και να δώσει ζωή στη γη εφαρμόζοντας τη βιοδυναμική καλλιέργεια μακριά από φυτοφάρμακα και ξένες προς τη γη ουσίες.

stasinisΑπό κοντά ο γιος του Κωνσταντίνος ο οποίος σπουδάζει τεχνολογία τροφίμων με σκοπό να πάρει τη σκυτάλη απ' τον πατέρα του, ο οποίος εκφράζει την αγωνία του και συγχρόνως την ευχή να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο και άλλοι νέοι άνθρωποι προτού να είναι πολύ αργά για τους ίδιους και τη χώρα γενικότερα.

Ευχαριστούμε την εταιρεία "Blue Star Ferries" που μας ταξίδεψε και πάλι στο Αιγαίο και μας έδωσε την ευκαιρία να μυηθούμε στον μαγικό κόσμο του Σταμάτη Στασινή.