Συμπληρωματικό υπόμνημα, σχετικά με τη Μηνυτήρια Αναφορά, για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) Βασίλης Αναστασόπουλος, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Νικόλαο Αντωναράκο επισημαίνοντας και πάλι ότι η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί Δημόσιο Δάσος και μάλιστα εκτός Σχεδίου Πόλεως.
Στο υπόμνημα αυτό ο κ. Αναστασόπουλος προσδιορίζει, με νομικούς όρους, την παραπλανητική διαδικασία, την οποία ακολούθησαν Ανώτατα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, προσωποποιώντας τις ευθύνες, όπως... ακριβώς του είχε ζητηθεί, από την Εισαγγελική Αρχή. Συγκεκριμένα επικαλέστηκε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου σύμφωνα με τα οποία πωλήθηκαν όμορα οικόπεδα, σε τιμή τριπλάσια από αυτήν που εκποιήθηκε, τελικά, ο Αστέρας, παρ' ότι δεν γειτνίαζαν με την θάλασσα και ήσαν, ως εκ τούτου, κατώτερης αξίας.
Στα δημοσιεύματα παρουσιάζονται τρία επώνυμα συμβόλαια, επιβεβαιώνοντας του λόγου το αληθές. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος κατά την διαδικασία της πώλησης δεν ακολουθήθηκαν οι προϋποθέσεις, που προβλέπονται από το Νόμο αλλά και που διέπουν την ισχύουσα αυστηρή Δασική Νομοθεσία. Επιπρόσθετα, κατήγγειλε και την κραυγαλέα περίπτωση της παραποίησης του σχεδιαγράμματος, που παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.) και που επηρέασε στην διατύπωση εσφαλμένης κρίσης σε εκδοθείσα απόφασή του, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονταν οι αιτούντες.
Το ότι ο Αστέρας παραμένει και σήμερα Δάσος είναι εύκολα διακριτό, δια γυμνού οφθαλμού, στον οποιονδήποτε διερχόμενο πολίτη. Και βεβαίως, το ερώτημα που θα έπρεπε να κυριαρχεί, είναι σε ποιόν ανήκει αυτό το Δάσος; Αυτό αποδεικνύεται από έναν τυπικό έλεγχο τίτλων, τον οποίο μπορεί να φέρει εις πέρας, ακόμη και ένας ασκούμενος δικηγόρος, αναδεικνύοντας τις διαχρονικές παρανομίες στην περιοχή και το πραγματικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της, όπως κατ' επανάληψιν έχει τονίσει η ΟΚΕ, στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Στην εξεταζόμενη περίπτωση, Ανώτατοι Διοικητικοί υπάλληλοι απέκρυψαν τον Δημόσιο Δασικό χαρακτήρα της έκτασης και προσκόμισαν στο Σ.τ.Ε., αλλοιωμένο σχεδιάγραμμα, επηρεάζοντας το Ανώτατο Δικαστήριο, ώστε να εκδώσει λανθασμένη απόφαση. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δ/ντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και ο Δ/ντής Προστασίας Δασών & Αγροπεριβάλλοντος, ο οποίος υπογράφει και το έγγραφο, είναι αδύνατον να μην γνώριζαν, ποιά ήταν η πραγματική κατάσταση λόγω,της ύπαρξης του γνωστού Βιβλίου Δασικής Ιδιοκτησίας στην Υπηρεσία. Αλλά και ο πρώην και ο νυν Δασάρχες Πειραιά είχαν ανάλογο Βιβλίο Δασικής Ιδιοκτησίας στο Δασαρχείο, το οποίο εμφάνιζε ποιοί έχουν κινηθεί νομικά, εναντίον του Δημοσίου, στην περιοχή τους και επομένως είχαν πλήρη γνώση της υπάρχουσας κατάστασης, πολλώ δε μάλλον, αφού, η ανωτέρα τους Δ/νση Δασών, με την οποία, σημειωτέον, βρίσκονται στο ίδιο κτήριο, είχε τελείως διαφορετική άποψη, την οποία ουδόλως συμμερίστηκαν.
Στο ερώτημα ποιός προσκόμισε στο Σ.τ.Ε. το παραποιημένο σχεδιάγραμμα, η απάντηση βρίσκεται στα υπ' αριθ. 28/2015 Πρακτικά της Συνεδριάσεως, του 5ου τμήματος, για το Προεδρικό Διάταγμα του Αστέρα, όπου αναγράφονται τα ονόματα 13 ατόμων που παρίστανται, ως εκπρόσωποι της Διοίκησης. Όσον αφορά τις ευθύνες του ΤΑΙΠΕΔ, αυτές θα προκύψουν, από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης από τον κ. Αντωναράκο, καθώς ο Β. Αναστασόπουλος έχει προσδιορίσει τις ευθύνες, μόνο για το πρώτο Δ.Σ. του Ταμείου.
Τέλος, όπως πληροφορηθήκαμε, προχωρά από τους αρμόδιους Δημόσιους φορείς η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σύμφωνα με το Νόμο 3986/2011, παραβλέποντας ότι η έκταση είναι Δημόσιο Δάσος, εκτός Σχεδίου και επιβεβαιώνοντας το προηγούμενο Δελτίο Τύπου μας, ότι απώτερος στόχος τους είναι η κατάτμηση, η οικοπεδοποίηση, η τσιμεντοποίηση τού Αστέρα και η τελική αλλαγή χρήσης του, σε πολυτελείς κατοικίες. Με την πολεοδομική μελέτη καθορίζονται τα οικοδομικά τετράγωνα, απαραίτητη προϋπόθεση για να εκδοθούν παράνομες οικοδομικές άδειες, μέσα στο Δάσος.
Πηγή : http://ixnilatis.org/component/content/article/247-jj.html