Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Νέα μηνυτήρια αναφορά της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Με νέα μηνυτήρια αναφορά της, προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) επανέφερε την Δικογραφία του Αστέρα Βουλιαγμένης στο προσκήνιο, που, όπως απεδείχθη με την Δήλωση Ιδιοκτησίας της Δ/νσης Δασών Πειραιά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, πρόκειται για Δημόσιο Δάσος και μάλιστα εκτός Σχεδίου Πόλεως.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είχε εκδώσει απόφαση, ότι δεν υπάρχει αδίκημα, μέχρι να εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που θα έδινε το πράσινο φως, για την εκτέλεση των έργων δόμησης.

Στο σημείο αυτό, όμως, να σημειώσουμε, ότι η ΜΠΕ είχε, ήδη, εγκριθεί, όταν εκδόθηκε η παραπάνω εισαγγελική απόφαση(!) και για τον λόγο αυτό καταθέσαμε και την καινούργια μηνυτήρια αναφορά μας, με στόχο να σταματήσουν άμεσα οι παράνομες οικοδομικές παρεμβάσεις, στον δασικό Αστέρα.

Όλες οι ενέργειες της ΟΚΕ αποσκοπούν στο να γίνει κατανοητό, ότι η οριστική αγοραπωλησία που πραγματοποιήθηκε, αποτελεί πλήγμα για την Ελλάδα, γιατί με αυτόν τον τρόπο το “κόσμημα” της Μεσογείου απωλέσθηκε!

Εάν ακολουθείτο όμως η επιτρεπτή διαδικασία της παραχώρησης, η οποία θα απέφερε περίπου το ίδιο χρηματικό ποσό κάτι που ακόμη και σήμερα είναι εφικτό, η έκταση θα επέστρεφε, σε εύλογο χρονικό διάστημα, στο Ελληνικό Δημόσιο και θα μπορούσε και πάλι να αξιοποιηθεί.

Για πληροφορίες: Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., κιν. 6972803818, Site: ixnilatis.org