Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Έξυπνο δοχείο μελιού, επινόηση του Αντώνη Τσιτομενέα.

Επιμέλεια παρουσίασης : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

doxeio.meliouΠριν από λίγο καιρό το YouTube με ενημέρωσε ότι ένα τμήμα της συνέντευξης που μου είχε δώσει ο Μιχάλης Καλογεράκης πριν απο 8 χρόνια είναι αναρτημένο με άλλο τίτλο στο κανάλι του κ. Αντώνη Τσιτομενέα. Επρόκειτο για το τμήμα εκείνο του βίντεο όπου ο Μιχάλης έδειχνε με ποιο τρόπο μπορούμε να αποστάξουμε το τσίπουρο.

Αυτού του είδους οι "οικειοποιήσεις" της δουλειάς μου, με άλλο μάλιστα τίτλο, με ενοχλούν, μολονότι αποκλειστικός σκοπός μου δεν είναι να θησαυρίσω απ' τις διαφημίσεις του YouTube. Διευκρινίζω, ευκαιρίας δοθείσης, ότι δεν με πειράζει καθόλου αν κάποιος ζητήσει την άδειά μου να ανεβάσει ένα δικό μου βίντεο στο κανάλι του. Μοναδική προϋπόθεση να μην αλλάξει τον τίτλο και να αναφέρει την πηγή.

patenta.meliouΚατήγγειλα λοιπόν το βίντεο που είχε ανεβάσει ο κ. Τσιτομενέας στο κανάλι του και το YouTube, αφού ήλεγξε πρώτα την ακρίβεια της αναφοράς μου, διέγραψε το βίντεο. Λίγες ημέρες αργότερα μου τηλεφώνησε ο κ. Τσιτομενέας για να μου ζητήσει συγγνώμη και να μου πει ότι δεν είχε σκοπό να κλέψει τη δουλειά μου. Του άρεσε απλώς ο τρόπος με τον οποίον ο Καλογεράκης αποστάζει το τσίπουρο και σκέφτηκε να το ανεβάσει στο κανάλι του.

Μετά από αυτό έδωσα στον κ. Τσιτομενέα την άδεια να ανεβάσει και πάλι το βίντεο αυτό στο κανάλι του και αυτός, για να με ευχαριστήσει, υποσχέθηκε, παρά τις αντιρρήσεις μου, να μου στείλει κάτι που έχει φτιάξει με τα χέρια του. Αυτό το "κάτι" έφτασε προσφάτως στα χέρια μου και σας το παρουσιάζω στο βίντεο που ακολουθεί.

Πρόκειται για ένα γυάλινο δοχείο μελιού, το καπάκι του οποίου είναι με τέτοιο τρόπο φτιαγμένο ώστε να μπορεί ο χρήστης εύκολα και χωρίς να κολλάει ολόκληρος και να λερώνει τα πάντα γύρω του, να βάζει την επιθυμητή ποσότητα μελιού στο ψωμί ή στο ρόφημά του. Σημειωτέον ότι μπορεί κανείς να βάλει το μέλι σε μεγαλύτερο δοχείο. Θα πρέπει τότε απλώς να προσαρμόσει το μήκος του κάτω μέρους του ξύλου που σερβίρει το μέλι ώστε αυτό να φτάνει μέχρι το κάτω μέρος του δοχείου. Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι ο κ. Τσιτομενέας δεν εμπορεύεται αυτή την επινόησή του.