Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δίωξη για ελεύθερη στάθμευση camper.

Κύριε Παπαδόπουλε καλημέρα.

Διαβάζω επί ώρες τα γραφόμενα και αναρτημένα στο site, πράγματι πολύ ενημερωτικά και χρήσιμα μιας και μεταξύ πολλών άλλων έπεσα και εγώ θύμα δίωξης από την Ελληνική πολιτεία. (νομίζω πως είναι περιττό να σας δώσω συγχαρητήρια, μιας και όλοι έχουμε προβλήματα και λύσεις αλλά λίγοι είναι αυτοί που κάθονται και γράφουν, αναπτύσσουν, και αναδεικνύουν κάποιο θέμα, μεταξύ των δεύτερων και εγώ).

 

Συγκεκριμένα, προ ολίγων ημερών, με εντολή του δημάρχου Ηγουμενίτσας, η δημοτική αστυνομία ξεκίνησε σε καθημερινή βάση ένα κυνήγι των αυτοκινούμενων από την παραλία του Δρεπάνου, σύμφωνα με πληροφορίες μου κατόπιν καταγγελιών και παραπόνων από τους ιδιοκτήτες κάμπινγκ την ευρύτερης περιοχής, Πλαταριά, Σύβοτα κλπ, μιας και στην περιοχή της Ηγουμενίτσας δεν υπάρχουν και δεν λειτουργούν κάμπινγκ (ενημερωτικά να σας πώ πως έλειπα στο εξωτερικό για λίγες ημέρες έχοντας αφήσει το camper εκεί και θα επιστρέψω την  Τετάρτη).

Σκέφτομαι τώρα τι θα αντιμετωπίσω και πώ να αντιδράσω, ααα.. και να πω εδώ πως άφησα ένα παπού Γάλλο και ένα Γερμανό camperistes, με τους οποίους γνωριστήκαμε, να το προσέχουν έως ότου επιστρέψω και ο φιλότιμος Γερμανός (έρχεται 20 χρόνια στην Ελλάδα για διακοπές και έχει μάθει Ελληνικά) δεν πήγε μακριά, πήγε και κατασκήνωσε στη Σαγιάδα και πάει κάθε μέρα Δρέπανο για να βλέπει το δικό μου camper μην το σπάσουν. Ο Γάλλος με την γιαγιά (τον κάνω πάνω απο 80 ετών τον παπού) πήγε μάλλον στην Αμμουδιά και έχω χάσει προς το παρόν  τα ίχνη του, αυτόν τον βλέπω τα τελευταία 3 χρόνια όλο το καλοκαίρι στην Ελλάδα και στο ίδιο σημείο.

Υπ' όψιν πως η Ηγουμενίτσα έχει πλήθος αυτοκινούμενων που μένουν μια δυο μέρες κατά την άφιξη από Ιταλία ή κατά την επιστροφή τους ώστε να πάρουν το καράβι. Δεν θα σας κουράσω με περισσότερα, απλώς να ρωτήσω αν γνωρίζετε δύο πράγματα

1. Μήπως έπεσε στα χέρια σας η ευρωπαϊκή οδηγία ή νομοθεσία ή άλλο σχετικό που αναφέρετε εδώ  http://www.camperlife.gr/2009-12-20-21-44-45/29-2010-06-27-18-04-18.html σχετικά με τα camper;

2. Μπορεί η δημοτική αστυνομία και γενικά η αστυνομία να παρεμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση; Και το λέω επειδή πρόκειται περί παράκτιας - παραθαλάσσιας περιοχής και αρμόδιο για τον έλεγχο είναι το λιμεναρχείο - λιμενικό, ποιος θα κάνει δηλαδή την δικογραφία για να με στείλει στον εισαγγελέα αν προκύψει κάτι τέτοιο...  λέμε τώρα...

Με την ευχή να γλυτώσω το αυτόφωρο, μιας και τελευταία με αυτά που συμβαίνουν καθημερινά εδώ στο ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ μας έχουν κάνει όλους να είμαστε ή με την 17Ν ή με την Χρυσή Αυγή,  χαχα!! (λίγο χιούμορ χρειάζεται)

Σας χαιρετώ
ευχαριστώ για τη  φιλοξενία
Γ. Τσεκλιάς (από Ιωάννινα)

Απάντηση του "Camper Life".

 

Αγαπητέ κ. Τσεκλιά,

Σας ευχαριστώ, κατ' αρχάς, για τα καλά σας λόγια.

Διαβάσατε το πρώτο μερός της περιπέτειας των ιδιοκτητών campers, τους οποίους εξεδίωκε από την Αμμουδιά η Τουριστική Αστυνομία Πρεβέζης, αλλά δεν διαβάσατε, όπως υποψιάζομαι, την συνέχεια :  http://www.camperlife.gr/2009-12-20-21-44-45/53-2010-09-19-18-31-44.html

Δυστυχώς, σ' αυτό το Κράτος, το οποίο επιεικώς χαρακτηρίσατε "μπουρδέλο" (τι σας φταίνε ήθελα να ήξερα τα μπουρδέλα;) τα όργανα της τάξεως, τα οποία είναι επιφορτισμένα να εφαρμόζουν τους νόμους, ασκούν καταχρηστική εξουσία επιδεικνύοντας προκλητική άγνοια νόμου! Και ενώ την άγνοια νόμου δεν νομιμοποιούνται να επικαλεστούν οι απλοί πολίτες, οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί την κάνουν ευαγγέλιο!  

Δυστυχώς, παρά τις επανειλημένες προσπάθειές μου, δεν κατέστη δυνατόν να βρω αυτή την περιβόητη Ευρωπαϊκή Οδηγία μέχρι σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι δεν υπάρχει! Θα σας έλεγα, εν τω μεταξύ, να αγνοείτε τις προτροπές-διαταγές των εκτελεστικών οργάνων προκειμένου να απομακρυνθείτε από κάποιο ελεύθερο χώρο στάθμευσης και, επειδή η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, απειλήστε τους ότι θα ζητήσετε την συνδρομή των Εισαγγελικών Αρχών εφ' όσον συνεχίσουν να σας ενοχλούν. 

Τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα είναι ι.χ. επιβατικά αυτοκίνητα με τον επιπλέον χαρακτηρισμό "αυτοκινούμενοι οικίσκοι". Οι ιδιοκτήτες τους πληρώνουν τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στα υπόλοιπα ι.χ. επιβατικά αυτοκίνητα του κυβισμού τους, επιβαρύνονται με βαρύ και αδικαιολόγητο τεκμήριο και, συνεπώς, ουδείς νομιμοποιείται να ζητεί την απομάκρυνσή τους με το έτσι θέλω από τους ελεύθερους χώρους στους οποίους οι ιδιοκτήτες τους επιλέγουν να τα σταθμεύουν.

Εννοείται ότι η ελεύθερη στάθμευση δεν πρέπει να συνοδεύεται από άδειασμα των βοθρολυμάτων και των γκρίζων υδάτων στο ύπαιθρο, ούτε από άνοιγμα της τέντας και έκθεση της τραπεζαρίας στον εξωτερικό χώρο. Αν δουν ότι είστε αποφασισμένος, γνωρίζετε τα δικαιώματά σας και δεν "μασάτε", να είστε βέβαιος ότι θα κατεβάσουν το κεφάλι και θα αποχωρήσουν.

Φιλικά

Ιωσήφ Παπαδόπουλος