Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Νυστέρι καθαρής λογικής στο απόστημα Σώρρα.

Είναι πάγεια Αρχή μου να μην δημοσιεύω σχόλια αναγνωστών που δεν είναι ενυπόγραφα. Στην περίπτωση ωστόσο του αναγνώστη με το ψευδώνυμο "Dynamitarian" θα κάνω μια εξαίρεση. Διαβάζοντας το σχόλιό του, το οποίο έκανε με την ευκαιρία του άρθρου μου με τίτλο "Ελλήνων Συνέλευσις ή Ελλήνων Διαίρεσις;" http://www.ribandsea.com/articles/1910-ellinon-synelefsis-i-ellinon-diairesis και ανάρτησε στα σχόλια κάτω από το βίντεο της συνέντευξης του καθηγητή Πάνου Παππά https://www.youtube.com/watch?v=U-Vxcc04fns θα καταλάβετε πιστεύω τον λόγο που με ώθησε να πάρω αυτή την απόφαση.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Απολαυστική, όντως, η δημοσίευσή σας κε Παπαδόπουλε.
Τελικά, είναι για γέλια το έργο αυτό. Ταυτόχρονα είναι και για κλάματα γιατί κάποιοι συμπολίτες μας, και δη προβατάνθρωποι, "βλέπουν" αυτό το έργο με την ίδια προσήλωση που βλέπουν οι πιστοί, την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, τον "Ιησού απο τη Ναζαρέτ".    

Ενα άλλο νυστέρι καθαρής λογικής, που καθαρίζει το απόστημα που λέγεται Σώρρας, είναι το εξής:
Είναι δυνατόν οι οικονομικοί κοσμοκράτορες και γενικοί κουμανταδόροι, να άφηναν ανενόχλητο, ένα πανίσχυρο οικονομικά άνθρωπο, ο οποίος θα επηρρέαζε έστω και λίγο, την κατάσταση που έχουν δρομολογήσει για τη Χώρα μας;
Είναι δυνατόν αυτοί που γεννούν το χρήμα, και σχεδιάζουν τους όρους του παιχνιδιού σε παγκόσμιο επίπεδο, να επιτρέψουν σε ένα κοινό και άσημο άνθρωπο να παρενοχλήσει, έστω και λίγο, τους μηχανισμούς τους; Τους μηχανισμούς που οι ίδιοι δια των αιώνων έχουν κατασκευάσει και βελτιώσει;
Θα τον είχαν εξαγοράσει.
Θα τον είχαν εξοντώσει.
Το πιο λογικό είναι ότι δεν θα του είχαν δώσει εξ' αρχής τη δυνατότητα να επωφεληθεί απο τους δικούς τους μηχανισμούς.
Όσο καλός κολυμβητής και να είσαι, η θάλασσα θα είναι πιο δυνατή στο στοιχείο της. Προσπάθησε να παλέψεις και αυτή θα σε πνίξει, αργά ή γρήγορα.
Για να νικήσεις τη θάλασσα, πρέπει να μάθεις να βγαίνεις εκτός νερού, να βγαίνεις απο πάνω. Αυτό σημαίνει, ότι για να νικήσεις τον αντίπαλο στο δικό του παιχνίδι, θα πρέπει να υπερβείς το ίδιο το παιχνίδι. Αυτό που σε εξαπατά ή σε παρακινεί να παίζεις.
Να αλλάξεις παιχνίδι, λοιπόν.
Δεν μπορεί να νικηθεί ο εχθρός στο δικό του παιχνίδι. Μόνο στο δικό μας παιχνίδι υπάρχει ελπίδα.

Dynamitarian