Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σε πέντε ημέρες η Οδύσσεια αρχίζει!

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

portrait2Ο χρόνος πέρασε γρήγορα.  Η ώρα του απόπλου απέχει πλέον 5 μόλις ημέρες από σήμερα! 

Την Κυριακή λοιπόν, 2 Ιουνίου 2024, εγώ κι' ο Γιώργος Νίκας, ο Γιώργος Νίκας κι' εγώ, λύνουμε κάβους και αναχωρούμε για ένα ταξίδι 6.000 περίπου ναυτικών μιλίων στις θάλασσες και τα ποτάμια της Ευρώπης. Μοτο μας "Στα χνάρια του Οδυσσέα" και σκοπός μας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την Ειρήνη, να αναβιώσουμε συμβολικά την περιπλάνηση του Ομηρικού Οδυσσέα, να προβάλλουμε τη ναυτοσύνη των Ελλήνων, να έρθουμε σε επαφή με τους απόδημους Έλληνες και να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας αλλά και τις αντοχές του σκάφους και του κινητήρα. Τον Γιώργο Νίκα θα διαδεχθεί στη συνέχεια ο Νίκος Κονιτσιώτης και αυτόν ο Γιάννης Κούκης.

Η διανυκτέρευση και διατροφή μας σε ένα πεντάμετρο σκάφος θα προσδώσει ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ταξίδι μας. Η βιντεοκάμερα και η φωτογραφική μηχανή θα απαθανατίσουν απίστευτα τοπία, θα σταθούν απέναντι σε Έλληνες μετανάστες των χωρών απ' τις οποίες θα περάσουμε και θα καταγράψουν την προσπάθεια δύο ηλικιωμένων, αλλά ζωντανών, θαλασσοταξιδευτών που αποφάσισαν να προσθέσουν στο παζλ των γαλάζιων αναμνήσεών τους άλλο ένα υπέροχο ταξίδι. Γιατί το ταξίδι είναι αυτό που θα μετρήσει στο τέλος.

Μπορούν όσοι το επιθυμούν να παρακολουθούν την πορεία μας μέσω αυτού του συνδέσμου, χάρις στην ειδική συσκευή που έχει εγκαταστήσει στο σκάφος η "SMART BOAT" :

https://smartboat.info/%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b4%cf%85%cf%83%cf%83%ce%ad%ce%b1/

Συμπαραστάθηκαν στο εγχείρημά μας οι κάτωθι εταιρείες και ιδιώτες :

EVAL ΑΒΕΕ
ARGO OIL
DRONE HOUSE
ZANNIKOS MARINE
CRAFT MARINE LASER
TOHATSU
ΚΥΡΙΑΖΗΣ BATTERIES & MORE
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΕΝΤΕΣ ΣΚΑΦΩΝ
COCO-MAT
NANOU DONUTS
SMART BOAT
ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΒΟΛΟΥ
ΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΑΜΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΦΝΙΩΝ
ΑΦΟΙ ΔΑΜΙΓΟΥ - ΒΙΔΕΣ
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ "PRINT-EASY"

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ "ΛΕΡΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΚΑΦΩΝ"

Ευχαριστούμε την "FLISVOS MARINA" και το PARKING ΣΚΑΦΩΝ "FORTUNA" του ΜΙΛΤΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαδικτυακό περιοδικό "RIB AND SEA"
YouTube : Ιωσήφ Παπαδόπουλος
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΚΑΦΟΣ"
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "BOAT AND FISHING"