Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Χειμώνα στο νησί του Παπαδιαμάντη με την "Hellenic Seaways", αυτοκινούμενο και drone!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

skiathos1Πολύ καιρό σχεδιάζαμε αυτό το ταξίδι καθώς είχαν περάσει περισσότερα από 15 χρόνια από τότε που πήγαμε για τελευταία φορά στις Βόρειες Σποράδες. Είχε μείνει υπόλοιπο ένα ακόμη ταξίδι για το 2019 με την  "Hellenic Seaways" και έπρεπε να αποφασίσουμε αν θα πηγαίναμε σε κάποιο νησί των Κυκλάδων, του βορείου Αιγαίου ή των Σποράδων. Επιλέξαμε τελικώς τις Σποράδες για έναν επιπλέον λόγο. Μας περίμενε στον Βόλο ο καλός μου φίλος Γιώργος Αποστολέρης ο οποίος θα μας ξεναγούσε, μεταξύ των άλλων, και στο τραινάκι του Πηλίου!

monastiriΟ καιρός πάντως ήταν ιδανικός για παραμονές Χριστουγέννων. Μέχρι μπάνιο στη θάλασσα θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες ημέρες! Περίμενε να επιστρέψουμε στη βάση μας για να ξεσπαθώσει η Ζηνοβία! Φθάσαμε στον Βόλο στις 3.30 τα ξημερώματα, πέσαμε για ύπνο μέχρι τις 8 και μετά, αφού συνάντησα έναν συνδρομητή μου που επιζητούσε διακαώς συνάντηση μαζί μου, με απώτερο σκοπό να επικοινωνήσει τον Καλογεράκη, μοιράσαμε την ημέρα μεταξύ του Γιώργου Αποστολέρη και των φίλων μας, του Νίκου Ξενάκη και της συζύγου του Ισαβέλλας.

skiathos3Αφού δώσαμε ραντεβού με τον Γιώργο για τη βόλτα από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές με τον "μουντζούρη", όταν θα επιστρέφαμε απ' τις Σποράδες, επιβιβαστήκαμε την επομένη στο "Εξπρές Σκιάθος". Μπουνάτσα το πέλαγος έκανε το ταξίδι μέχρι τη Σκιάθο κρουαζιέρα. Το πλήρωμα ήταν ιδιαιτέρως περιποιητικό, καθώς η Χριστίνα Γρηγορά είχε φροντίσει εγκαίρως να κάνει τις απαραίτητες "συστάσεις".

Ο καιρός έκανε για λίγο τα δικά του, με αρκετό κρύο και λίγη βροχή, αλλά γρήγορα ήρθε στα ίσια του. Οι έρημοι δρόμοι της Σκιάθου, με την ευκολία στο παρκάρισμα του αυτοκινούμενου και την πρόσβαση στο νερό και στο διαδίκτυο, δικαίωσε για άλλη μια φορά την επιλογή μας να επισκεπτόμαστε τα νησιά τους μήνες που οι τουρίστες λάμπουν με την απουσία τους.

skiathos2Απολαύσαμε λοιπόν το όμορφο, καταπράσινο τουριστικό νησί, περπατώντας στους άδειους δρόμους, και περιπλανηθήκαμε με το παπί στις γύρω από τη Σκιάθο περιοχές. Μοναδική δυσάρεστη εμπειρία η άσχημη οσμή που βγαίνει από τις σχάρες των ομβρύων στον κεντρικό πεζόδρομο της Παπαδιαμάντη. Κάτι που θυμόμασταν και από την τελευταία μας επίσκεψη στη Σκιάθο πριν από αρκετά χρόνια.

koykoynariesΑν περιμένετε πάντως να σας περιγράψω τα αξιοθέατα ή να σας δώσω πληροφορίες για την ιστορία του νησιού, ατυχήσατε! Η δύναμή μου είναι πλέον η ζωντανή εικόνα του βίντεο που, ως γνωστόν, αξίζει όσο χίλιες λέξεις! Για όλα τα άλλα, άλλωστε, υπάρχει πλέον η Google που με το πάτημα μερικών πλήκτρων θα σας ξεναγήσει και θα σας ταξιδεύσει όπως και όπου της ζητήσετε!

Απολαύστε λοιπόν το βίντεο και αφήστε εμένα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την "HELLENIC SEAWAYS" που, μαζί με την "BLUE STAR FERRIES" και την "ΑΝΕΚ LINES", μας ταξιδεύουν τόσα χρόνια στο απέραντο γαλάζιο.