Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Βουτιά στο παρελθόν και εκπληκτικοί μεζέδες από τον Χρήστο Πασχαλίδη στο Μακρυμάλλη Ευβοίας.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

makrymalliΕίναι ξεχωριστή εμπειρία να βρίσκεσαι σε αγαπημένους τόπους που είναι συνδεδεμένοι με όμορφες εικόνες του παρελθόντος, ιδίως όταν αυτές οι στιγμές έχουν να κάνουν με την παιδική σου ηλικία και είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

pastourmadomezesΤο αυτοκινούμενο έφθασε θαρρείς με τον αυτόματο πιλότο στο Μακρυμάλλη των Ψαχνών, καθώς ολοκληρωνόταν το δεκαήμερο της περιπλάνησής μας στη βόρειο Εύβοια. Δύο ήταν οι λόγοι. Ο πρώτος για να βιντεοσκοπήσω την παρασκευή του αυθεντικού παστουρμά και σουτζουκιού Καππαδοκίας από τον εκπληκτικό Χρήστο Πασχαλίδη, και ο δεύτερος για να περιπλανηθώ στα μονοπάτια που περπάτησα σαν παιδί και έφηβος πριν από μισό και πλέον αιώνα, όταν περνούσα κάποια καλοκαίρια στην κατασκήνωση των Προκοπιέων.

Όταν δε όλα αυτά συνδυάζονται και έχουν σαν επιστέγασμα τον εκπληκτικό παστουρμαδομεζέ που έφτιαξε ο Χρήστος Πασχαλίδης, τότε οι γλυκειές αναμνήσεις μπλέκονται με τις μυρωδιές και τις γεύσεις σε μια πανδαισία συναισθημάτων και αισθήσεων...