Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τέμπη, αρχαίος Ορχομενός, καλλιέργεια πέστροφας και πέστροφα καπνιστή με ταλιατέλες στο αυτοκινούμενο!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

tholotos.tafos2Είναι αλήθεια ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα απ' τα ταξίδια που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, πότε με φουσκωτό σκάφος και πότε με σκηνές, κλούβες και αυτοκινούμενα. Το κάθε ταξίδι έχει τη δική του ιστορία, τις δικές του όμορφες στιγμές, τις δικές του εμπειρίες και αναμνήσεις.

Το ταξίδι που κάναμε πρόσφατα στη βόρεια Ελλάδα και στα νησιά της Σαμοθράκης και της Λήμνου, το οποίο οφείλουμε στη "ZANTE FERRIES" και την ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό, προσέθεσε άλλη μια σελίδα στο άλμπουμ των όμορφων αναμνήσεών μας και φόρτωσε το κανάλι  μου στο YouTube με πάνω από 30 βιντεάκια! Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως λείψαμε συνολικώς 22 ημέρες, θα διαπιστώσει ότι αναλογούν 1,5 βιντεάκια ανά ημέρα! Καλά μου λέει ένας φίλος ότι δεν έχει δει πιο σκληρά εργαζόμενο συνταξιούχο από εμένα!

tholotos.tafos 2Με τον Μπάμπη Κωνσταντάτο συναντηθήκαμε στη Δράμα και χωρίσαμε σε μια απ' τις παραλίες της Ξάνθης. Εμείς συνεχίσαμε προς Αλεξανδρούπολη, Έβρο, Σαμοθράκη και Λήμνο. Εκείνος επέστρεψε στη θεσσαλονίκη όπου έμεινε μερικές ημέρες. Και ενώ βρισκόμασταν καθ' οδόν προς Λάρισα, στο ταξίδι της επιστροφής, μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι άφησε κι' αυτός πίσω του τη Θεσσαλονίκη και κατηφορίζει. Έμελλε να συναντηθούμε τελικώς στο ύψος των Θερμοπυλών. Στο άγαλμα του Λεωνίδα για την ακρίβεια.

pestrofesΠρότεινε να κάνουμε μια παράκαμψη μέχρι τον Ορχομενό για να μου δείξει κάτι αξιόλογο, όπως είπε, και να μας μαγειρέψει πέστροφα καπνιστή με ταλιατέλες στο ποτάμι. Είναι γνωστό πως εγώ δεν λέω ποτέ όχι σε κάτι τέτοια. Είμαι άλλωστε γνωστός "κυνηγός εμπειριών". Ξεκινήσαμε λοιπόν με τα δύο Hymer και σκαρφαλώσαμε στις ανηφορικές στροφές του Μπράλου. Μπροστά ο Μπάμπης, πίσω εμείς.

pestrofa.cookingΣτον Ορχομενό ήρθε η πρώτη έκπληξη για μένα, αφού δεν έχει τύχει ποτέ να περιπλανηθώ μέσα σ' αυτόν τον οικισμό με την αρχαία ιστορία. Ο Μπάμπης γνωρίζει καλά την περιοχή, αφού τυγχάνει να είναι η ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας του, και έτσι μας ξενάγησε στον θαυμαστό κόσμο των αρχαίων κατοίκων του Ορχομενού και στον Θολωτό Τάφο του Μινύου.

pestrofa.spaggetiΗ συνέχεια έκρυβε άλλη μια έκπληξη. Δύο για την ακρίβεια. Η μια άκουγε στο όνομα : Εκτροφείο πέστροφας του Πέτρου Δήμου σε φυσικό περιβάλλον, και η δεύτερη στο πιάτο της ημέρας μαγειρεμένο απ' τον Μπάμπη, συνοδευόμενο από ένα απίστευτο κόκκινο κρασί, βγαλμένο απ' τα αμπέλια του Πέτρου, και ένα πιάτο με κατεψυγμένα σύκα!

Ευχαριστούμε την εταιρεία "ZANTE FERRIES" που μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε και αυτό το ταξίδι. Ευχαριστούμε επίσης τον Πέτρο Δήμου για τη φιλοξενία και τον Μπάμπη Κωνσταντάτο για το μαγείρεμα.