Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Προανάκριση για τον Αστέρα από τον Εισαγγελέα Αντωναράκο - βγήκε από ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ και η 2η Μηνυτήρια Αναφορά της ΟΚΕ

themidos.melathronΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση της πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης σε όμιλο Τουρκοκαταριανών συμφερόντων, μετά και την ανάσυρση από το αρχείο και της δεύτερης Μηνυτήριας Αναφοράς της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία είχε αρχειοθετηθεί από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση. Το έναυσμα ήσαν οι συνεχείς οχλήσεις της ΟΚΕ προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και η από 16-10-2017 Αίτηση - Υπόμνημά μας, προς αυτήν και προς τον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος... του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα. Σε αυτήν παρουσιάζονται νέα κρίσιμα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι ο Αστέρας καταφανώς είναι Δημόσιο Δάσος 436,20 στρεμ. και μάλιστα εκτός Σχεδίου Πόλεως και επομένως, απαγορεύεται η κατάτμηση, η οικοπεδοποίηση, η τσιμεντοποίησή του και η τελική αλλαγή χρήσης του, σε πολυτελείς κατοικίες.

 

Με την ίδια Αίτηση - Υπόμνημα γινόταν σαφέστατο ότι το συγκεκριμένο Δάσος, η χρήση του οποίου δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, έπρεπε να προστατεύεται από το οικείο Δασαρχείο Πειραιά, σύμφωνα με την αυστηρότατη Δασική Νομοθεσία. Όπως αποδεικνύουμε μάλιστα με το σχετικό έγχρωμο σχεδιάγραμμα του γνήσιου Ρυμοτομικού Σχεδίου Βουλιαγμένης που επισυνάψαμε, δεν υπάρχει καμιά πράσινη ρυμοτομική γραμμή, η οποία να περικλείει την επίδικη έκταση και ως εκ τούτου, η Δημόσια Διοίκηση παραπλάνησε το Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.), με την προσκόμιση πλαστού σχεδιαγράμματος της έκτασης, ώστε το Ανώτατο Δικαστήριο να οδηγηθεί, όπως και έγινε, σε εσφαλμένη απόφαση. Παράλληλα οι αρμόδιοι Δημόσιοι φορείς και οι Υπηρεσίες θα έπρεπε να έχουν παρέμβει για να προστατέψουν και να υπερασπιστούν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Δημοσίου στην περιοχή.

Για τη μείζονος σπουδαιότητας αυτή υπόθεση κλήθηκαν, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, να καταθέσουν, στη σχετική προανάκριση που διενεργείται, τόσο ο Πρόεδρος της Ομάδας Βασίλης Αναστασόπουλος, όσο και ο πρώην Γενικός Δ/ντής Δασών Ελευθέριος Φραγκιουδάκης και η Πολιτικός Μηχανικός Μαρία Ελένη Ιατρίδου. Την προανάκριση διεξάγει ο Εισαγγελέας Νικόλαος Αντωναράκος που είχε θέσει την πρώτη Μηνυτήρια Αναφορά μας στο αρχείο με δύο Διατακτικές του και τώρα την έχει ανασύρει, κατόπιν των νέων κρίσιμων στοιχείων που έχουμε δημοσιοποιήσει και της παρέμβασης της κας Δημητρίου. Η ΟΚΕ έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, απηχώντας το Δημόσιο αίσθημα, για την αποκάλυψη σκανδάλων, μέγιστου κοινωνικού ενδιαφέροντος και πλέον είναι η σειρά της Δικαιοσύνης να αναλάβει τον θεσμικό της ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση το γαϊτανάκι της μετάθεσης των ευθυνών, από τη μια κρατική υπηρεσία στην άλλη, δεν αποτελεί την πρόσφορη λύση για τέτοιου μεγέθους θέματα, που άπτονται της διασφάλισης των συμφερόντων του Ελληνικού λαού. Πρώτιστο μέλημά μας είναι η κάθετη πάταξη της διαφθοράς, σε όλα τα επίπεδα και αναμένουμε ενέργειες ουσίας, οι οποίες θα ανατρέψουν το σκηνικό της σήψης που επικρατεί, κάτι που δεν γίνεται διακριτό, ακόμα, από εμάς, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Αστέρα, όπου, όπως πληροφορούμαστε, έχουν προχωρήσει, παρά τις αποκαλύψεις μας, οι διαδικασίες για την έκδοση παράνομων οικοδομικών αδειών, μέσα στο Δημόσιο Δάσος. Η εγκυρότητα των καταγγελιών της ΟΚΕ είναι τέτοια, που ουδείς δικαιούται να τις παραγνωρίσει και δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να ανεχτούμε τις τακτικές της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, σύμφωνα με την υποχρέωσή μας, η οποία απορρέει από το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος.

Πηγή : http://ixnilatis.org/component/content/article/246-2017-12-21-04-05-07.html