Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Περί ήθους, χαρακτήρος, ραγιαδισμού και άλλων αρετών των ιθυνόντων.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

paraitisisΕντάξει, ο Μπαγκσμπάνης δεν είναι και το πιο αξιόπιστο πρόσωπο, αλλά έχει δίκηο, όταν γράφει πως δεν είναι δυνατόν  να απαιτείς από τους υπαλλήλους της ΕΥΠ να έχουν λευκό ποινικό μητρώο,  αλλά όχι από τον διοικητή τους. Το καλό παράδειγμα που λέγαμε!

https://www.documentonews.gr/article/me-katadikh-gia-pseydh-katamhnysh-ginesai-dioikhths-ths-eyp-alla-oxi-ypallhlos

Καθώς και όταν αναδεικνύει πτυχές του επαγγελματικού βίου υπουργών, όπως ο κ. Γεραπετρίτης, που έπαιρνε δουλίτσες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

https://www.documentonews.gr/article/o-ypoyrgos-gerapetriths-kai-oi-amoibes-xiliadwn-eyrw-apo-thn-epitroph-antagwnismoy-eggrafa

Είναι τραγικό  να παρακολουθείς τους ιστάμενους σε ανώτατες θέσεις να αλλάζουν απόψεις αναλόγως των συμφερόντων τους, όπως η κ. Θάνου που άλλα πρέσβευε προ δεκαετίας  ως προς την κατάληψη θέσεων στο Δημόσιο από συνταξιούχους δικαστικούς και άλλα πρεσβεύει τώρα που ο Κούλης βάλθηκε να την ξηλώσει από την Προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού με φωτογραφική ομολογουμένως διάταξη.

Εγώ, πάντως, σπάω πλάκα με όλους αυτούς που υπεραμύνονται της ανεξαρτησίας των ανεξάρτητων Αρχών και, ασφαλώς, προτιμώ το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό. Η τρόϊκα, μπαρδόν οι θεσμοί, δεν παίρνει θέση επί του θέματος καθότι της είναι αδιάφορον. Αν, όμως, ο Κούλης πείραζε τον κ. Πιτσιλή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων;  Σιγά μην τον πείραζε.

http://makpress.blogspot.com/2016/01/alexis.html

Θυμάμαι πολύ καλά την επιστολή που είχε στείλει η κυρά-Βασίλω στους ευρωπαίους ομολόγους της άμα τη από μέρους της καταλήψει της Προεδρίας του Αρείου Πάγου, την αντίδραση του μακαρίτη καθηγητή Τσακυράκη, τη μήνυση εναντίον του της κυρα-Βασίλως και τη δια νόμου αρχειοθέτηση της μήνυσης, για να μην ξεφτιλιστεί περισσότερο σε ένα ακροατήριο [ΣΗΜ: εξακολουθώ να ψάχνω αυτόν που ήθελε να ευνοήσει ο Παρασκευόπουλος, όταν μείωνε με νόμο από 20 σε 19 τα χρόνια εγκλεισμού, για να μπορεί να απολυθεί υπό όρους ένας καταδικασμένος σε ισόβια].   

http://www.komistes.gr/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB-2/

http://makpress.blogspot.com/2018/12/blog-post_926.html

https://www.iefimerida.gr/news/216356/epistoli-tis-proedroy-toy-areioy-pagoy-se-eyropaioys-dikastes-na-sas-exigiso-ti-thelei-o

http://booksjournal.gr/slideshow/item/2316-thanou-vs-tsakyrakis

Βέβαια η κυρα-Βασίλω έχει δίκηο που λέει ότι η διάταξη απομάκρυνσής της είναι αντίθετη με το δίκαιο της ΕΕ και με το Σύνταγμα, αλλά σιγά μην ίδρωνε το αυτί του Κούλη. Μόλις, όμως, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής εξέφρασε άποψη ίδια με της κυρα-Βασίλως συνέβη κάτι  «αναπάντεχο». Το σωματείο των εργαζομένων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσε  ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει τη Διοίκηση της Επιτροπής ότι πιέζει το προσωπικό της κατά την άσκηση των καθηκόντων του, με αποτέλεσμα να προκαλείται χάος. Και έτσι πληρούται το γράμμα του νόμου της ΕΕ που ορίζει πότε μπορεί να απομακρυνθεί ο επί κεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Κοίτα κάτι συμπτώσεις ρε φίλε!

Η κυρα-Βασίλω θα απομακρυνθεί, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και σε 10 χρόνια θα έχει δικαστική απόφαση περί της συνταγματικότητος ή μη της διάταξης, με την οποία θα έχει απομακρυνθεί, όπως μας ενημέρωσε προ καιρού εν τη Βουλή ο συνταγματολόγος Ντέπιουτης. Μόνον 10 χρονάκια.  

Ασταδιάλα ρε!