Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

1821-2021 = 200 χρόνια. Ε και;

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

ragiasΔέκα μνημονιακά χρόνια και αντί για μεταρρυθμίσεις βλέπω ρυθμίσεις να μονοπωλούν την επικαιρότητα μαζί με το μεταναστευτικό. 12, 24, 100 ή 120 δόσεις; Με εισοδηματικά κριτήρια ή όχι; Αποδείξεις για το 30% του πραγματικού ή του τεκμαρτού εισοδήματος;

Δέκα χρόνια ακούω τους πρωθυπουργούς να αναζητούν επενδύσεις και βλέπω μόνον εξαγορές υφιστάμενων επιχειρήσεων ή αγορές ακινήτων από αλλοδαπούς με κίνητρο είτε τη χρυσή βίζα είτε την εξασφαλισμένη εκμίσθωσή τους στο Δημόσιο.

Θυμήθηκα τον Ράϊχενμπαχ: «Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι πρόβλημα εσόδων. Είναι πρόβλημα δαπανών».

Πενήντα χρόνια ακούω όλους τους πρωθυπουργούς να διακηρύσσουν ότι επί των ημερών τους η Ελλάδα ανέκτησε την αξιοπιστία της και κατέλαβε τη θέση που της αρμόζει στο διεθνές στερέωμα.

Οι δημοσιογράφοι μάς αναλύουν την «κινητροδότηση», προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Μια ζωή «αγαπάς την Ελλάδα, απόδειξη».

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάππας διερωτάται τί αδίκημα διαπράττει ο φέρων στην πλάτη βόμβα Μολότωφ και η απορία του γίνεται είδηση. Εγώ τί αδίκημα διαπράττω, αν έχω μαχαίρι στην τσέπη μου ή λοστούς στο αυτοκίνητό μου; Και ως άλλος Γεώργιος Παπανδρέου διεκήρυξε ότι «δεν πατάσσεται το φρόνημα, αλλά η πράξη». Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πρόθεση, μας ενημέρωσε ως έγκριτος νομικός. Ακριβώς όπως, όταν έχω στο σπίτι μου Καλάσνικωφ, αλλά ουδείς μπορεί να γνωρίζει, αν θα κάνω χρήση.

Προχθές περί τους 250 νοματαίοι είχαν κλείσει και τις τρεις λωρίδες του ρεύματος της λεωφόρου Αλεξάνδρας από την λεωφόρο Κηφισιάς προς το Εφετείο, όπου θα απελογείτο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Όλη η Αθήνα ένα κυκλοφοριακό έμφραγμα. Κρατούσαν στο χέρι ένα φραπέ από τον «Γρηγόρη ή τον «Βενέτη» ή … και πλακάτ με συνθήματα όπως «Έξω οι φασίστες από τις Σχολές», «Στέγη και τροφή στους πρόσφυγες». Δεν κατάφερα να θυμηθώ [να ανακαλέσω στη μνήμη μου που λένε οι μορφωμένοι] πότε οι αντιφασίστες [τρόπος του λέγειν] διαδήλωσαν για τα δικαιώματα των Ελλήνων αστέγων και πεινώντων.

Φοιτητής τις μου διηγήθηκε φάση από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Είχαν προχθές συνέλευση οι φοιτητές, για να αποφασίσουν κατάληψη ενάντια στην κατάργηση του ασύλου. Κάπνιζαν αρειμανίως στο αμφιθέατρο την ώρα που εκπρόσωποι ακροαριστερών οργανώσεων ανέπτυσσαν τα θέματα. Αντίσταση στον Κικίλια. Τελικά οι συγκεντρωθέντες εψήφισαν δι’ ανατάσεως της χειρός κατά πλειοψηφία να μη γίνει κατάληψη και ακολούθως ο Πρύτανης ανεκοίνωσε ότι χθες δεν θα γίνονταν μαθήματα, προκειμένου πρυτανικές Αρχές και φοιτητικοί σύλλογοι να διασκεφθούν για το ζήτημα του ασύλου κ.λπ., όπως και οι οδηγοί των λεωφορείων που κάνουν στάση εργασίας ημέρα καθημερινή, για να μετάσχουν σε ΓΣ του σωματείου τους. Χάθηκαν τα Σάββατα και οι Κυριακές.

Η κυβέρνηση απεφάσισε να κατανείμει τους μετανάστες σε πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής χώρας. Κάτοικοι διάφορων περιοχών αντιδρούν, διότι καταλαβαίνουν ότι κάτι περίεργο έρχεται. Τα ΜΜΕ κατακρίνουν αυτούς που αντέδρασαν στη μεταφορά ασυνόδευτων

προσφυγόπουλων ηλικίας 12-18 ετών. Δεν ενημερώνουν τί θα πει «πρόσφυγας» και τί «μετανάστης». Αδιαφορούν για το πώς συμβαίνει και ένας 15χρονος από την Αλγερία ή το Μπαγκλαντές ή την Κολομβία θεωρείται πρόσφυγας προερχόμενος από την Τουρκία και πώς συμβαίνει και είναι ασυνόδευτος. Ή ακόμη και από τη Συρία ή το Αφγανιστάν με δεδομένο ότι πρόσφυγας είναι όποιος φεύγει από την πατρίδα του κατατρεγμένος και καταφεύγει κατ’ ευθείαν στην Ελλάδα και όχι μέσω Τουρκίας.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιαννούλης διαμαρτυρήθηκε, επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι έψηναν γουρουνάκι έξω από δομές λαθρομεταναστών προσβάλλοντας, έτσι, το θρησκευτικό αίσθημα των αλλοδαπών μουσουλμάνων. Ο εν λόγω κύριος δεν διαμαρτυρήθηκε, όταν οι άθεοι έψηναν μοσχαράκι έξω από εκκλησίες Μεγάλη Παρασκευή.

Ο Σώρρας, λέει, θα απελογείτο στο Εφετείο για τα πεπραγμένα του με την εξαπάτηση χιλιάδων βλαμμένων που πίστεψαν ότι ο Αρτέμης θα εξοφλούσε τα χρέη τους με τα 600 δισ. που δεν διαθέτει, μολονότι η τυφλή ελληνική Δικαιοσύνη είχε δεχθεί ότι τα διαθέτει.

Μαρκουτσοφόροι δημοσιογράφοι ζητούν τη γνώμη πολιτών για τα φορολογικά κίνητρα, για να εισπράξουν μία θετικότατη απάντηση. Χρόνια τώρα το ίδιο βιολί με τις δημοσιογραφικές ρητορικές ερωτήσεις.

Και βεβαίως ανακοινώνονται και διορισμοί στο Δημόσιο. Τόσες χιλιάδες στην Υγεία, τόσες χιλιάδες στην Παιδεία. Το όπιο του λαού. Για την Παιδεία και την Υγεία ρε γαμώ το.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τα μέλη της Επιτροπής υπό τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Παρθένη-Δασκαλάκη που θα οργανώσει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ΄21. Παρίστατο και ο πρέσβης των ΗΠΑ. Έρχεται νέο φαγοπότι τύπου Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Μήπως ενόψει τούτου καταργήθηκε άρον-άρον ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου; Θυμήθηκα ότι την περίοδο 2003-2006 ο Δ. Παπαγγελόπουλος ή Ρασπούτιν ή Αρχειοθέτης Εισαγγελεύς ήταν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Ούτε μια προκαταρκτική εξέταση, ενώ βοούσε το σύμπαν.

Liberation 08.07.2019- Dynastie Mitsotákis : le petit «Koulis» est appelé au pouvoir

Υ.Γ. Αυτή τη μαλακία που ο κάθε πρωθυπουργός που επισκέπτεται μία ξένη χώρα απευθύνει λίγα λόγια και στη γλώσσα της ξένης χώρας ποιος τη σκέφτηκε; Μέχρι και ο Δένδιας αισθάνθηκε την ανάγκη να πει δύο φράσεις στα ρωσικά κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα.