Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ερώτηξις: είμαι ακραίος, ακροδεξιός, φασίστας, ξενοφοβικός, ρατσιστής, εθνίκι, αρχιδομουνόπανο ή όλ’ αυτά μαζί;

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

arxidomoynopanoΤηλεφώνησα χθες σε εξαδέλφη μου να ευχηθώ. Ζη στη Θεσσαλονίκη. Μου είπε ότι ο σύζυγός της απολύθηκε από μία μεγάλη επιχείρηση που έκλεισε. Χωρίς εφ’ άρπαξ, αποζημίωση κ.λπ. Ο ένας γιός σπουδάζει στη Βουλγαρία, οι άλλοι δύο, μηχανικοί, βρήκαν δουλειά στη Βουλγαρία. Το σπίτι άδειο.

Πόσοι άλλοι γιοί και κόρες έχουν μεταναστεύσει; ΝΟΜΙΜΩΣ. Κατατρεγμένοι σίγουρα, μαζί με άλλους 600.000, από το πωλητικό αληταριό.

Από την άλλη έχουμε τις χιλιάδες των λαθρομεταναστών, οι οποίοι τυγχάνουν της συμπόνοιάς μας. Τα ΜΜΕ και το πωλητικό σύστημα τους αποκαλούν πρόσφυγες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απαλύνουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων που πληρώνουν $3.000-5.000 στους δουλεμπόρους για να έλθουν στη χώρα μας σε συνεργασία με τις ΜΚΩλες. Χωρίς χαρτιά, αλλά με smartphone. Κι’ αν έχουμε αντίθετη άποψη από τους «δημοκράτες» και «προοδευτικούς» καταλήγουμε να γίνoυμε αρχιδομουνόπανα.

Είναι γεγονός ότι ο Ζαραλίκος είναι comedian του ορθού. Λέει και σαχλά αστεία, με τα οποία ξεκαρδίζεται το α-νοήμον κοινό. Τώρα, όμως, πήρε το σοβαρό του ύφος και έβρισε χυδαία τον Αρνιακό.

Δεν γουστάρουμε ρε φίλε αλλους «πρόσφυγες», «μετανάστες» κ.λπ. Πώς να το κάνουμε;  Αρκετά βάσανα δεν έχουμε; Άσε που  κι’ αυτοί δεν γουστάρουν ο ένας τον άλλον. Ευτυχώς που το γεγονός οι κατατρεγμένοι να καταρέχουν τους κατατρεγμένους πέρασε απαρατήρητο από τον Γιαννούλη και δεν έγινε θέμα

https://www.ribandsea.com/articles/4178-polloi-ormpan-polloi-salvini-stis-domes.html

Πάντως, οφείλω χάριτας εις τον Γιαννούλη, διότι εξ αφορμής τής από μέρους του ανάδειξης του σοβαρότατου αυτού ζητήματος λύθηκε μια απορία που είχα χρόνια τώρα: πώς συμβαίνει και στην Πελοπόννησο, κυρίως Μεσσηνία και Αρκαδία, ψήνουν γουρουνοπούλα και μάλιστα πολύ ωραία; Ακουσα από ραδιοφωνική εκπομπή, ότι επί Τουρκοκρατίας οι Τούρκοι έκλεβαν τα αρνιά που έψηναν οι Ρωμηοί, οπότε εκείνοι άρχισαν να τρώνε χοιρινό που δεν υπήρχε περίπτωση να κλέψουν οι μωαμεθανοί Τούρκοι. Λες αυτός να είναι ο λόγος που δεν στήνονται δομές φιλοξενίας μουσουλμάνων στην Πελοπόννησο;

Κι’ επειδή μας τα έχουν πρήξει οι δημοκράτες και προοδευτικοί τού ΜΚώλου, ας διαβάσουμε τί λέει ο ΟΗΕς.

ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ;

Αν και συχνά χρησιμοποιούνται αδιακρίτως από το ευρύ κοινό, υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές ανάμεσα στους όρους «πρόσφυγας» και «μετανάστης»:

Πρόσφυγας

Πρόσφυγες είναι τα άτομα που βρίσκονται εκτός της χώρας καταγωγής τους εξαιτίας του φόβου διώξεων, διαμαχών, γενικευμένης βίας, ή άλλων καταστάσεων που έχουν διαταράξει σοβαρά την έννομη τάξη και, ως αποτέλεσμα, δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Ο ορισμός του πρόσφυγα δίνεται στη Σύμβαση του 1951 και στα περιφερειακά μέσα για τους πρόσφυγες, καθώς και στο καταστατικό της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Μετανάστης

Αν και δεν υπάρχει επίσημος νομικός ορισμός για τον διεθνή μετανάστη, η πλειονότητα των ειδικών συμφωνεί ότι διεθνής μετανάστης είναι όποιος αλλάζει τον τόπο συνήθους κατοικίας του/της, ανεξαρτήτως του λόγου μετανάστευσης ή του νομικού καθεστώτος. Γενικά, υπάρχει διάκριση μεταξύ μικρής διάρκειας ή προσωρινής μετανάστευσης, που περιλαμβάνει μετακινήσεις διάρκειας μεταξύ 3 και 12 μηνών, και μακράς διάρκειας ή μόνιμης μετανάστευσης, που έχει να κάνει με την αλλαγή της χώρας κατοικίας για διάρκεια ενός χρόνου και άνω.

Υπηρεσία Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Και να δεις που τελικά ίσως και να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πλημμυρίδα ομοφυλοφίλων προσφύγων από χώρες, όπου η ομοφυλοφιλία είναι ποινικό αδίκημα.

https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/161086_den-itan-arketa-omofylofilos-gia-na-toy-dosoyn-asylo

Τέλος, ένα ενδιαφέρον βιδεάκι με τον Τελοπόνη απευθυνόμενο πού αλλού; Στα αρχιδομουνόπανα!

https://www.youtube.com/watch?v=7mUkpyiGzE4&feature=youtu.be&t=275

Ενδιαφέρον τουλάχιστον κατά τούτο: για πρώτη φορά είδα εικόνες από την αποβίβαση λαθρομεταναστών στα νησιά μας τύπου «οργανωμένη εκδρομή».

Προσοχή στο πώς θα «χτίσετε» το αφορολόγητο με αποδείξεις!