Συνέντευξη του Έλληνα "γκουρού" των φουσκωτών σκαφών στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.
Αν θελήσει κανείς να ανατρέξει στην πρώτη σελίδα της ιστορίας του φουσκωτού σκάφους στην Ελλάδα, δεν έχει παρά να ξεκινήσει από την "Olympic Hellas". Και αν ρωτήσει ποιος ήταν ο κατασκευαστής του πρώτου ελληνικού φουσκωτού σκάφους, όλοι, οι παλιοί τουλάχιστον, θα του πουν το όνομα του Γιάννη Παπαπαναγιώτου. Συναντώ τον κυρ Γιάννη, κάθε χρόνο σχεδόν, στο Ναυτικό Σαλόνι και τα λέμε. Ποτέ όμως δεν πιάσαμε το νήμα απ' την αρχή. Σκόρπιες μόνο λέξεις, σκόρπια ανέκδοτα περιστατικά, με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει ο Γιάννης Παπαπαναγιώτου να τα εξιστορεί.
Ο κ. Λευτέρης Τέττερης μιλάει για μια παράδοση δύο αιώνων στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.
Η Χίος έγινε κυρίως γνωστή για τη μαστίχα και το ούζο της. Αυτό που λίγοι όμως γνωρίζουν είναι ότι όπως όλες οι μέλισσες δεν κάνουν μέλι, έτσι και όλοι οι ποτοποιοί δεν κάνουν το ίδιο ούζο! Και η οικογένεια Τέττερη ανήκει σίγουρα στα "μελίσσια" εκείνα που παράγουν "μέλι", και μάλιστα αρίστης ποιότητος!
Αννίβας Αρτέμης. Μιλάει πρώτη φορά, για την ζωή και το έργο του, στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.
Οι άνθρωποι που αφήνουν έντονα ίχνη στο πέρασμά τους, δεν περνούν απαρατήρητοι και είναι συνήθως αναγνωρίσιμοι από το άκουσμα και μόνο του μικρού τους ονόματος. Είναι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, που ανοίγουν νέους δρόμους, που είναι πρωτοπόροι στον επαγγελματικό, κοινωνικό, πολιτικό, αθλητικό, καλλιτεχνικό ή οποιονδήποτε άλλο τομέα μέσα στον οποίον κινούνται και δραστηριοποιούνται. Ένας τέτοιος άνθρωπος, του οποίου το όνομα καθιερώθηκε σαν συνώνυμο της επαγγελματικής ιδιοφυίας και της κατασκευαστικής τελειότητας, είναι ο Αννίβας. Ένας έλληνας κατασκευαστής, ο μοναδικός, που κατάφερε να σχεδιάσει μια δική του πρωτότυπη, πρωτοποριακή και διαχρονική γάστρα ταχύπλοου σκάφους και να την κατοχυρώσει με διεθνή πατέντα!