Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Γιώργος Καραχάλιος. Ένας από τους παλαιότερους εν ενεργεία αιωροπτεριστές μιλάει για το αγαπημένο του άθλημα.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

giorgoskaraxaliosΟ Γιώργος Καραχάλιος πετάει με αιωρόπτερα από τα μέσα της δεκαετίας του '80, ενώ εκπαιδεύει αιωροπτεριστές από τις αρχές του '90. Είναι ένας από τους τρεις εν ζωή πιο παλαιούς χειριστές αετού πλαγιάς και είναι σήμερα μέλος της "Αερολέσχης Καλαβρύτων η Στύγα", που χθες (Κυριακή 3/3/2019) έκοψε την πίτα της στον χώρο απογείωσης των Πλαταιών.

Ο Γιώργος είναι απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού και εκπαιδεύει σήμερα όσους ενδιαφέρονται να πετάξουν με αετούς πλαγιάς, δίνοντας μάλιστα τα πρώτα μαθήματα στο simulator ακόμη και σε παιδιά του Δημοτικού, όπως ο επτάχρονος Οδυσσέας που έδωσε χθες το "παρών" στις Πλαταιές.

Μετρημένος, γνώστης του πτητικού μέσου που χρησιμοποιεί και "μεταφραστής" των καιρικών φαινομένων, δίνει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια, ενώ συμβουλεύει όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το άθλημα να μην υπερβαίνουν ποτέ τις δυνατότητες τις δικές τους και του πτητικού μέσου που χρησιμοποιούν.

Εκφράζει επίσης το παράπονό του επειδή η Πολιτεία δεν έχει εντάξει την πτήση με αιωρόπτερο στις αθλητικές δραστηριότητες και, κατά συνέπειαν, δεν την ενισχύει.