Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Επανεμφάνιση του Μιχάλη Καλογεράκη με απαντήσεις σ' αυτούς που τον ρωτούν ή τον επικρίνουν.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

mkalogerakisΟ Μιχάλης Καλογεράκης ξανακτυπά! Τον συνάντησα την περασμένη εβδομάδα στο σπίτι του, λίγο έξω απ' το Ηράκλειο της Κρήτης, και τον "πυροβόλησα" με τις ερωτήσεις των επισκεπτών και συνδρομητών, που έμεναν αναπάντητες εδώ και πολύ καιρό, καθώς ο Μιχάλης δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το YouTube, το οποίο ωστόσο τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο, κυρίως μέσω των συνεντεύξεων που μου έδωσε.

Δεν θύμωσε πάντως ούτε στιγμή, μολονότι κάποια σχόλια ήταν από υποτιμητικά και χλευαστικά έως υβριστικά! Πάντοτε, βεβαίως, από ανθρώπους χωρίς ονοματεπώνυμο. Χαμογελούσε συνεχώς και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις με ηρεμία. Το αν οι απαντήσεις του ήταν ικανοποιητικές ή όχι θα το κρίνετε εσείς.

Σημασία έχει ότι ο Καλογεράκης δεν κρύβεται. Δηλώνει παρών και εργάζεται πυρετωδώς για να ολοκληρώσει ένα έργο στη Νεμέα που θα καταστήσει αυτόνομη ενεργειακά μια κοινότητα 150 περίπου ατόμων, δίνοντας στα μέλη της τη δυνατότητα, μεταξύ των άλλων, να υδροδοτούνται, να θερμαίνονται και να κινούν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμο που θα παράγουν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τα σταφύλια! Μου υποσχέθηκε ότι μόλις ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο τμήμα του έργου θα με καλέσει να το βιντεοσκοπήσω.