Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η Αναστασία Γρύλλη φτιάχνει Πατηνιώτικη τυρόπιτα.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

anastasia.grylli3Καθώς περιπλανιέμαι στις όμορφες γωνιές αυτής της παράξενης πατρίδας, όλο και περισσότερο επιβεβαιώνεται η πεποίθησή μου ότι ένας ανυπολόγιστα μεγάλος αριθμός ικανών και ταλαντοιύχων συμπατριωτών μας παραμένει σιωπηλός στη σκιά των δήθεν, των άχρηστων, των ερμαφρόδιτων, των ηλιθίων, των προδοτών, των πατριδοκάπηλων που μονοπωλούν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης και αποχαύνωσης και προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεπλύνουν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα και να μας πείσουν ότι αυτές είναι οι ρεζέρβες της φυλής που θα μας οδηγήσουν στο μέλλον.

anastasia.grylli4Η κυρία Αναστασία Γρύλλη, σύζυγος του απίστευτου κυρ Πανάγου Γρύλλη, με τον οποίο είχα μιλήσει λίγες ημέρες νωρίτερα https://www.youtube.com/watch?v=aPWxuHGANJw είναι γνωστή στην Πάτμο για την υπέροχη Πατηνιώτικη τυρόπιτα που φτιάχνει.Είναι όμως συγχρόνως μια γυναίκα ήσυχη και ντροπαλή και αποφεύγει τη δημοσιότητα. Θα ήταν λοιπόν εντελώς απίθανο να την πείσω να φτιάξει μπροστά στην κάμερα την εξαιρετική Πατηνιώτικη τυρόπιτα, αν δεν μεσολαβούσε ο γιος της και φίλος μου Φωκάς Γρύλλης.

patiniotiki.tyropitaΑφού ξεπέρασε τους ενδοιασμούς για την έκθεσή της μπροστά στη βιντεοκάμερα, άρχισε μετά να προβληματίζεται και να παραπονιέται επειδή δεν είχε στη διάθεσή της τα φρέσκα τυριά που χρειάζονταν και οι κότες της δεν είχαν, λόγω της εποχής, τραφεί κατάλληλα για να κάνουν αυγά με κόκκινους κρόκους! Την διαβεβαίωσα ότι αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει, όπως ενδιαφέρει σίγουρα και πολλούς συνδρομητές μου, είναι ο τρόπος παρασκευής της τυρόπιτας.

Πείστηκε με τα λόγια μου και έτσι ένα απόγευμα βρεθήκαμε στην κουζίνα του εξοχικού της που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από την παραλία Μελόϊ της Πάτμου.

Απολαύστε λοιπόν την κυρία Αναστασία Γρύλλη και αναρωτηθείτε πόσο καλύτερες είναι άραγε αυτές που μαγειρεύουν μπροστά στον φακό των τηλεοπτικών καναλιών και αμείβονται πλουσιοπάροχα.