Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Δεν θα μπορούσα να βρω πλέον κατάλληλο πρόσωπο να μου δείξει πώς παστώνεται η σαρδέλλα Καλλονής από την κυρία Διαμάντη Νανίδη, την σύζυγο του προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Λέσβου, Παναγιώτη Νανίδη!
Όσο πάντως και αν θεωρούν κάποιοι πως πάστωμα σημαίνει βάζω απλώς τις σαρδέλλες σε ένα κουτί και τις κουκουλώνω με αλάτι, στην πράξη η διαδικασία είναι πολύ διαφορετική! Ακόμη και το αν θα ακουμπήσει στο τείχωμα του κουτιού η πρώτη σαρδέλλα με την κοιλιά ή με τη ράχη έχει σημασία!
Η συγκεκριμένη πάντως σαρδέλλα, λόγω μεγέθους, χρειάστηκε ελάχιστο χονδρό αλάτι, που το παίρνουν από τις αλυκές της Αγ. Παρασκευής, και μέσα σε μία ώρα ήταν έτοιμη για φάγωμα! Τύφλα να' χει το σούσι!
Τα λόγια όμως είναι περιττά. Δείτε την κυρία Διαμάντη Νανίδη επί το έργον.