Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μπορείτε να φθάσετε με εμπροσθοκίνητο camper 4 τόνων στο "Αείφαρον";

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

unimog1Το να καταφέρει να "σκαρφαλώσει" κάποιος με ένα συμβατικό αυτοκίνητο μέχρι τις εγκαταστάσεις της Κοινότητας Ἁείφαρον" στην αρχαία Νεμέα είναι σημαντικό, δίχως άλλο, επίτευγμα. Το να προσπαθήσει όμως κάποιος να αναρριχηθεί ως εκεί με ένα βαρύ εμπροσθοκίνητο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο 4 τόνων, ακόμη και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, είναι απονενοημένο διάβημα!

Αυτό προσπάθησα να κάνω το περασμένο Σάββατο και το μετάνοιωσα πικρά. Αποτέλεσμα; Ένας σπασμένος λεβιές χειρόφρενου, όλα τα ντουλάπια του αυτοκινούμενου στην... πίστα και τόση σκόνη, μέσα και έξω, όση δεν έχουν φάει όλα τα 4Χ4 στη Σαχάρα!

Τελικώς, το γινάτι βγάζει μάτι, όπως λέει ο σοφός λαός. Ο Παναγιώτης, ένας αποφασισμένος κάτοικος της Κοινότητας που ειδικεύεται στον χειρισμό χωματουργικών μηχανημάτων, πρότεινε να με ρυμουλκύσει με το τερατώδες Unimog καθώς το έφερε βαρέως να με βλέπει να αφήνω το αυτοκινούμενο στο χωριό της αρχαίας Νεμέας και να ανεβοκατεβαίνω στο Ἁείφαρον" με το παπί. Έλα όμως που έλειπε εκείνο το ειδικό εξάρτημα ρυμούλκυσης με τον κρίκο που βιδώνει στο μπροστινό μέρος του Ducato.

Τηλεφώνησα λοιπόν στην αντιπροσωπεία του Μουστάκα στην Κόρινθο, το παρήγγειλα και πετάχτηκα μέχρι εκεί την επόμενη ημέρα για να το πάρω.

Τη συνἐχεια θα τη δείτε στο βίντεο που ακολουθεἰ. Είναι κρίμα πάντως να έχει δρόμο στο απομακρυσμένο εξοχικό του ο Χ βολευτής, εφοπλιστής, εκδότης, καναλάρχης ή μεγαλοδημοσιογράφος και να μην έχει αξιοπρεπή δρόμο πρόσβασης μια Κοινότητα νέων ανθρώπων που βελτιώνουν το πνευματικό τους επίπεδο ζώντας μέσα στη Φύση και είναι αυτόνομοι ενεργειακά και διατροφικά.