Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στις μαγικές γειτονιές του Ενετικού λιμανιού και της παλιάς πόλης των Χανίων.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

paliapoliΤο Ενετικό λιμάνι των Χανίων και η παλιά πόλη που το περιβάλλει είναι δίχως άλλο ένας τόπος που πλημμυρίζει τις αισθήσεις, το μυαλό και την ψυχή του επισκέπτη με νοσταλγία και ρομαντισμό και τον μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, παρωχημένη. Τότε που δεν υπήρχαν οι θόρυβοι, τα καυσαέρια και οι ίπποι των αυτοκινήτων, αλλά μόνο οι τετράποδοι ίπποι και τα γαϊδουράκια των κατοίκων της πόλης. Και είναι αλήθεια ότι όσο και αν μείνει κανείς και περιπλανηθεί στα γραφικά δρομάκια αυτής της μοναδικής πόλης ποτέ δεν θα την χορτάσει, ποτέ δεν θα βαρεθεί την παρουσία της.

enetikolimani2Ήμουν εκεί μέχρι χθες και επέστρεψα σήμερα στο μαγγανοπήγαδο του βρωμερού άστεος. Μόλις χθες περπατούσα στις γειτονιές αυτής της όμορφης πόλης, που είναι γαντζωμένη θαρρείς στο παρελθόν, και αν με ρωτούσε κανείς θα έλεγα πως θα ήθελα να ζήσω εδώ τις υπόλοιπες ημέρες της ζωής μου. Ή έστω να κάνω την πόλη αυτή το ορμητήριό μου για τις περιπλανήσεις μου στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και να επιστρέφω σ' αυτήν για να χαϊδέψω με την ομορφιά της τα μάτια, το μυαλό και την ψυχή μου...

kathedrikosΕυχαριστώ τις εταιρείες "ΑΝΕΚ LINES" και "BLUE STAR FERRIES" που μου έδωσαν την ευκαιρία να αποβιβαστώ για άλλη μια φορά στην όμορφη αυτή πόλη της Κρήτης. Μπορεί για κάποιους να φαίνεται μονότονη αυτή η συνεχής έφραση ευαρέσκειας και ευγνωμοσύνης στις δύο αυτές εταιρείες, όμως χωρίς την δική τους υποτήριξη αυτά τα ταξιδιωτικά θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός.