Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Φορτίσαμε μπαταρίες στους Φούρνους!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

fournοiΕίναι αλήθεια ότι έρχομαι σε δύσκολη θέση όποτε κάποιος μου ζητά να του πω ποιο είναι το πιο όμορφο νησί. Και πάντοτε του απαντώ ότι δεν ξεχωρίζω κανένα γιατί απλά το καθένα έχει τη δική του ομορφιά, τον δικό του χαρακτήρα.

Οι Φούρνοι όμως τείνουν να με ξεκολλήσουν από αυτό το "σλκόγκαν"! Εύκολα, ας πούμε, θα συνιστούσα σε όποιον θέλει να ξεκουραστεί, σε όποιον θέλει να ξεφύγει απ' τη βουή της μεγαλούπολης και να μυηθεί στα μυστικά του Αιγαίου, σε όποιον θέλει να ψαρέψει ή απλά να ξαπλώσει κάτω απ' τα σκιερά αλμυρίκια των παραλιών και να γευτεί την εκπληκτική νησιώτικη κουζίνα, να επιλέξει τους Φούρνους για τις καλοκαιρινές του διακοπές!

agia.triadafournoiΑυτή τη φορά ήρθε απ' τη Σάμο και μας βρήκε για μια ημέρα ο φίλος μου Άρης Κωνσταντάρας και γυρίσαμε μαζί όλο σχεδόν το νησί. Δεν είναι και τόσο μεγάλο άλλωστε. Δύο ημέρες πριν περάσαμε στη Θύμαινα με το "Μεγαλόχαρη" και διανυκτερεύσαμε στο κελί του Άη Δημήτρη. Και αν δεν μεσολαβούσε η τραυματική εμπειρία με τον απαράδεκτο αγροτικό ιατρό του νησιού, θα έλεγα πως εκείνη η διήμερη εκδρομή έμοιαζε περισσότερο με απόδραση στον παράδεισο! https://www.youtube.com/watch?v=fbhwWy5sTbc&t=10s

kampi.xrysomiliasΚατά τα άλλα αντιμετώπισα τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία των λιμενικών οργάνων, κάποιος από τους οποίους με απείλησε μάλιστα ότι αν πετάξω το drone πάνω απ' τον οικισμό και το λιμάνι θα με οδηγήσει στο αυτόφωρο! Έχουν μπερδέψει τα σώβρακα με τις γραβατες τα παιδιά, γιατί αφ' ενός μεν έχουν άγνοια των νόμων και κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που τους δόθηκε, για να εξυπηρετούν και όχι να ταλαιπωρούν τους πολίτες, αφ' ετέρου γιατί νομίζουν ότι μπορούν να βγάζουν τα απωθημένα τους, απ' τη δυσμενή προφανώς μετάθεσή τους, σε όποιον βρεθεί μπροστά τους.

kampi.fournoiΤην επομένη πέρασα απ' το Λιμεναρχείο και ζήτησα να μου δείξουν τον νόμο που προβλέπει αυτόφωρη σύλληψη όποιου πετάει drone πάνω από έναν οικισμό νησιού που τυγχάνει να είναι και λιμάνι. Η απάντηση ήταν : "Κάντε μια αίτηση και θα σας απαντήσουμε σε 4 εργάσιμες ημέρες"!!!

Ευχαριστούμε την εταιρεία "BLUE STAR FERRIES" που μας ταξίδεψε και πάλι στο όνειρο.