Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Καστελλόριζο. Στην εσχατιά της Ελλάδας, στην αρχή του παράδεισου!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

megistiΛεπτομέρειες για την ιστορία του Καστελλόριζου, ή επισήμως Μεγίστης (καθώς είναι το μεγαλύτερο νησί ενός μικρού νησιωτικού συμπλέγματος που περιλαμβάνει τις νησίδες Άγιος Γεώργιος, Ρω, Κουτσουμπάς, Αγριέλαια, Μεγάλο Μαύρο Ποϊνί, Μικρό Μαύρο Ποϊνί, Πολύφαδος ένα και δύο, Σαβούρα, Στρογγύλη, Τραγονέρα, Ψωμί και Ψωραδιά), μπορεί κανείς να βρει εύκολα αν σερφάρει σε μια μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου.

kastro.megistisΣκοπός μου λοιπόν δεν είναι να παραδώσω μαθήματα ιστορίας μέσω αυτού του βίντεο. Αυτό θα ήταν το εύκολο. Σκοπός μου είναι να μεταφέρω σ' αυτούς που παρακολουθούν την πορεία μου σ' αυτό το κανάλι όμορφες εικόνες ενός μαγικού τόπου που γεννά συναισθήματα και μια ανάγκη να το επισκεφτούν με την πρώτη ευκαιρία.

mandraki.megistisΤο Καστελλόριζο δεν είναι ένα τυχαίο νησί. Δεν είναι τυχαίο όχι μόνο για τη μακραίωνη ιστορία (από τους προϊστορικούςς χρόνους) και τη σημαντική θέση του επάνω στον χάρτη, αλλά και για τις απίστευτες αγριότητες και καταστροφές που έχει υποστεί από όσους το επιβουλεύτηκαν. Δεν είναι επίσης τυχαίο το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το Καστελλόριζο ο εξ ανατολών γείτονας ο οποίος με την κατάκτησή του αποβλέπει στην επέκταση της δικής του αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Παρ' όλα αυτά το Καστελλόριζο συνεχίζει να αναπνέει Ελληνικό αέρα, μολονότι σπανίως περιλαμβάνεται στους χάρτες!

Ευχαριστούμε την "Blue Star Ferries" που μας έδωσε την ευκαιρία να το επισκεφτούμε.